28.02.2020

Naposledy v základní části doma, v sobotu do Braníku potřetí zavítá Příbram

Vojtěch Martinek

S jistotou pátého místa po základní části vyrazí v sobotu svěřenci Miloslava Šeby do posledního domácího střetnutí dlouhodobé fáze, které sehrají proti černému koni skupiny z Příbrami. Budou tak mít ideální šanci naladit formu na nadcházející play-off – Středočeši totiž stále bojují o přímý postup do semifinále, a mají tak velkou motivaci zvítězit. Odvezou si z Braníku porážku i potřetí v sezóně?

Z pohledu Kobry je situace dvě kola před koncem základní části dost jasná. Šestý David Servis na ní má obrovskou ztrátu, čtvrté Klatovy zase moc velký náskok. Z pátého místa se tak už nepohne a je jisté, že čtvrtfinále zahájí na půdě soupeře. Kdo jím bude? V úvahu připadají hned tři celky – Příbram, Tábor, Klatovy. První dva jmenovaní mají stejný počet bodů, Západočeši jim zároveň nepříjemně šlapou na paty, a nadcházející dvě kola tak mohou s tabulkou skupiny Střed ještě pořádně zamíchat.

V sobotu se Pražané s branickým stadionem na týden rozloučí bitvou právě s ambiciózním celkem lodivoda Jana Tlačila. Druholigový nováček a nejproduktivnější celek skupiny Střed drží, jak již bylo výše zmíněno, naději na přímý postup do semifinále, kterou by mu zajistilo umístění na prvním nebo druhém místě. Domácí tak před sebou mají pořádný kus práce, o čemž svědčí i momentální forma jejich soupeře. Ten totiž vyhrál hned sedm z posledních devíti zápasů.

Nutno ovšem podotknout, že v hlavním městě dosud v sezóně nezvítězil. Na své půdě je sice proti Kobře stoprocentní, v Praze nicméně dvakrát narazil. Na konci října si odtud odvezl porážku 3:5, v lednové odvetě pak po dramatické bitvě padl 5:8. Zastaví ho svěřenci Miloslava Šeby i tentokrát?

Pozor si v sobotu budou muset dát hlavně na našlapaný útok, kterému nechybí zkušení veteráni ani dravé mládí. Kanadské bodování vede třiadvacetiletý Petr Josefus (27+25, 52 b.), jenž spolu s Jaroslavem Chloubou (19+29, 48 b.) a Jakubem Káníkem (14+22, 36 b.) krom Příbrami nastupuje též za tým ČVUT v univerzitní ULLH. Mezi další nebezpečné postavy kádru patří například Miroslav Rohlík (21+29, 50 b.) nebo ostřílená dvojice Petr Šinágl (9+41, 50 b.) a Ladislav Gengel (24+23, 47 b.).

O čas v brance se pak dělí čtyřitřicetiletý Jakub Čech a devatenáctiletý Jan Mičán. O několik málo minut více ve středočeské kleci strávil starší gólman, jehož průměr inkasovaných branek je 2,79. Jeho mladý kolega je pak na tom o trochu hůře, ve statistikách u jeho jména stojí údaj 2,94.

související články


partneři klubu