29.02.2020

V posledním domácím zápase před play off slaví Kobra vítězství

Šimon Sýkora


Kobra odehrála s Příbramí své předposlední utkání základní části. Ačkoliv si vystřílela náskok 6:2, musela se nakonec o zápas obávat po rychlém snížení Příbrami na 6:4. Utkání však braničtí udrželi a dotáhli do vítězného konce. Nejvíce se do utkání bodově zapsal Milan Davídek, který slavil hattrick a navíc přidal dvě asistence.


41. kolo, 29.02.2020 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

7:4

(3:1, 3:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Davídek (Antončík), 11. Novák (Pelant), 19. Davídek (Bárta, Popela), 22. Bárta (Novák, Davídek), 32. Hlinka (Petrov, Smejkal), 33. Davídek (Novák), 56. Bárta (Davídek, Novák) - 18. Gengel (Panna, Kutlák), 30. Kutlák (Tlačil, Káník), 37. Kutlák (Josefus, Panna), 37. Tlačil (Josefus, Kutlák). Rozhodčí: Květoň - Žídek, Dědek. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 241. Střely na branku: 28:46. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:4, 7:4.

HC Kobra Praha: Sochůrek - Popela, Pelant, Šteiner, Knesl, Šefl - Tondr, Davídek, Hlinka, Šťastný (A), Novák, Heldák, Smejkal, Bříška (A), Mucha, Bárta, Petrov, Antončík (C).

HC Baník Příbram: Čech - Straka, Hlaváček, Saňa, Mašek, Grubner, Kutlák, Rittig - Čurda, Chlouba, Káník, Šinágl, Rohlík (A), Kolouch, Tlačil, Josefus (A), Panna, Brzák, Gengel (C), Sirotek

Komentář k utkání

Již od úvodního buly bylo utkání velmi živé. Hlavně na domácí Kobře nebylo vůbec znát, že hraje zápas, ve kterém jí již o nic nejde - alespoň z hlediska postavení v tabulce. Jako první otevřel skóre v páté minutě Milan Davídek, který se prodral po pravém křídle do útoku a pohotovou střelou zaskočil gólmana Čecha. Následně měli domácí k dispozici přesilovku, největší šanci v ní ale měli paradoxně hosté. Brankář Sochůrek si dojel proti najíždějícímu hráči až téměř k modré čáře, puk vyrazil rybičkou. Musel se ale honem vracet před dalšími útočníky Příbrami, ale stihl to a svou svatyni dokázal uchránit. Druhou branku vstřelil Dominik Novák, který šel do rychlého protiútoku po akci Příbrami. I po této brance byla hra vyrovnaná, s lehkou převahou hostujícího celku.

Ještě v první části však dokázali hosté snížit, v přesilovce se prosadil nad ležícího Sochůrka kapitán Ladislav Gengel. Kobra však odpověděla o pouhou minutu později, po vyhraném vhazování před Čechem přidal druhou branku v utkání Milan Davídek. Ve druhé třetině navíc domácí odskočili na tříbrankový rozdíl, ve druhé minutě této periody se prosadil z bezprostřední blízkosti Michal Bárta. I s tímto vedením se domácí nestáhli do obrany a ani hosté na utkání nerezignovali, hrálo se i nadále vyrovnaně, ačkoliv Příbram začala dělat chyby v obranné hře. V polovině utkání Příbram opět snížila, z mezikruží se prosadil zkušený veterán Zdeněk Kutlák. Ale i na tento zápis do střelecké listiny domácí bleskově odpověděli, po minutě a půl proklouzl před branku Filip Hlinka a pohotově zakončil.

O ani ne minutu později se provinil Bárta napadením. Příbram tlačila na bránu, nicméně byla to Kobra, kdo se dokázal prosadit. Ve vlastním oslabení zkompletoval hattrick Milan Davídek, který využil chybné rozehrávky hostů. Poté byl ale vyloučen za sekání a tentokrát Příbram svou šanci využila. Svou druhou brankou v utkání, opět střelou z kruhu, snížil Zdeněk Kutlák. Kobra měla následně velkou šanci, Heldák dostal nahrávku před branku a pálil, Čech však jeho pokus chytil. Příbramští ale založili rychlou protiakci, na jejímž konci byl úspěšný Jan Tlačil. Tyto dva slepené góly Příbram nabudily, až do konce třetiny se hrálo prakticky jen před Sochůrkem. I ve třetí třetině měli navrch dlouho hosté. Góly ale nepadaly, dlouhý brankový půst prolomil až pět minut před koncem Michal Bárta, který po kombinaci s Davídkem a Novákem vstřelil svou druhou brankou.

Od této branky měli velký tlak hosté, nedokázali jej ale využít. I potřetí tak na svém ledě Kobra porazila Příbram. Další domácí utkání bude již v rámci play off, kde se Kobra s největší pravděpodobností utká s Klatovy, případně právě s Příbramí.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "Dnešní utkání jsme pojali jako přípravu na play-off a to se projevilo už v první třetině, ve které jsme soupeře jednoznačně přehráli. Druhá třetina pak skončila 3:3, tam jsme nadělali spoustu zbytečných faulů, ale ve třetí třetině už jsme si výsledek pohlídali. Ukázalo se, že náš tým má dostatečně velkou sílu na to, aby v play-off mohl porazit kohokoliv. Teď musíme dokončit základní část proti David Servisu ve středu."

Miroslav Hájek (HC Příbram): "Nemyslím si, že bychom odehráli úplně špatné utkání. Bohužel jsme ho ztratili našimi chybami, které soupeř trestal, a naopak my jsme měli šance, jenž jsme neproměnili. Výsledek odpovídá předvedené hře."



partneři klubu