23.08.2017

Nemůžeme dostávat tolik gólů, velí i přes první výhru Dominik Šteiner

Adam Kolář

Dva góly, jedna asistence - na obránce vydařené utkání. Dominik Šteiner byl na ledě pořádně vidět a po zápase si oddychl, že se jeho týmu konečně podařilo dovést utkání do vítězného konce v základní hrací době: „Myslím, že ačkoliv jsme hráli pouze na čtyři obránce, tak jsme předvedli zatím nejlepší výkon." Ke spokojenosti tak třiadvacetiletému bekovi chybělo jen menší množství obdržených branek.

Gratuluji k první výhře v základní hrací době. Jak byste zhodnotil ten duel?
Velmi dobře. Vidím tam velké zlepšení oproti těm minulým zápasům, které nebyly až tak povedené. Věřím, že už to bude klapat lépe než doposud. Zároveň doufám, že právě od toho dnešního utkání bychom se mohli odrazit k lepším výkonům. Myslím, že ačkoliv jsme hráli pouze na čtyři obránce, tak jsme předvedli zatím nejlepší výkon.

Výborně jste zvládli vstup do utkání, na co jste se v úvodu první třetiny snažili soustředit?
My jsme si byli vědomi, že oproti těm předchozím zápasům musíme výrazně přidat, a to ve všem – v napadání, hrát lépe do obrany a zejména na pohybu. Speciálně bez něj to zkrátka nejde.

Co se stalo na začátku druhé části, kdy se Tábor dotáhl z 0:3 na 3:3?
My jsme udělali nějaké chyby a soupeř je zkušeně potrestal. Asi jsme se špatně koncentrovali a mysleli jsme si, že po skvělé první třetině už to půjde samo. Naštěstí jsme se včas probrali a následně přidali další góly, díky kterým jsme nakonec vyhráli.

Vy sám jste dva góly vstřelil a na jeden nahrál. Jak vnímáte osobní statistiky?
Samozřejmě to potěší a trochu zvedne sebevědomí. Na stranu druhou je pro mě stejně jako pro všechny hráče tady nejdůležitějším týmový úspěch a tomu podřídíme tuhle sezónu.

Letňany nás zaskočily. Musíme hrát o tisíc procent lépe

Zatím je to v přípravě jedna přestřelka za druhou. Je to náhoda, nebo je to třeba vaším herním stylem?
Každopádně je to špatně. Tolik gólů si prostě nemůžeme dovolit dostávat, musíme na tom zapracovat. Potřebujeme hrát lépe z obrany a od toho se to pak odvíjí. Je sice hezké, že nastřílíme tolik gólů, když jich ale tolik budeme také dostávat, tak se bojím, že to v sezóně vůbec nebude dobré.

Další přípravný duel s Letňanami sehrajete až za týden. Co vás čeká do té doby?
Potrénujeme a samozřejmě se na to utkání pokusíme co nejlépe připravit. V prvním vzájemném duelu jsme nehráli dobře, takže se pokusíme předvést o tisíc procent lepší výkon než tehdy.

Jsou zápasy s Letňanami specifické? Přece jen je to také pražský tým, navíc se letos budete potkávat ve stejné soutěži…

Letňany jsou nováčkem druhé ligy, budou ji hrát prvním rokem. V prvním zápase nás hodně překvapily. Asi jsme nečekali, že na nás takhle nastoupí. Hodně bruslili, mají tam spoustu mladých kluků. Uvidíme, jak to bude vypadat v sezóně, asi to bude o něco vyhecovanější. Je to takové malé pražské derby. Každopádně do toho zápasu půjdeme jako do každého jiného, budeme chtít vyhrát za každou cenu.


partneři klubu