08.03.2020

Michal Bárta: Hodně nám podrážely nohy naše vyloučení

Libor Kokoška

Kobře to v úvodním zápase předkola play-off proti Klatovům nevyšlo. Západočeši už po půlhodině hry vedli o tři branky, branickou naději na vyrovnání pak zažehl zkušený útočník Michal Bárta. Ve 48. minutě sám dojel k vlastní vyražené střele, podjel branku a uklidil puk za záda gólmana Ondřeje Kuchaře. Pražanům se už ale vyrovnat nepodařilo, ze západu Čech si tak odvezli prohru 2:4.

Jak byste hodnotil dnešní utkání?
Je velká škoda, že jsme nedali první gól. V první třetině jsme několik šancí měli, bohužel ani jednou se nám nepovedlo skórovat. Hodně nám podrážely nohy naše vyloučení, během kterých jsme dostaly dvě branky. Z toho je potřeba se poučit a změnit to.

Co byl podle vás zlomovým okamžikem zápasu?
Klíčový moment dnešní zápas neměl. Na to, že je to play-off jsme se nechali dost vylučovat. Rozdíl mezi námi a Klatovy byl rozdíl v důrazu před oběma brankami, to potřebujeme změnit.

Dneska se vám povedlo vstřelit branku. Dokázal byste jí popsat?
Otevřelo se mi to tam podél mantinelu, vystřelil jsem na gólmana, ještě se to pak ke mně odrazilo, tak jsem pak akorát podjel branku a se štěstím zasunul puk za brankáře.

Co je podle vás největší zbraní Klatov?
Mají hodně mladých kluků. Myslím si, že jejich největší zbraní je rychlost. Jsou pohybliví, chtějí hrát. V příštích zápasech musíme hrát chytřeji, oni jen vyhazují puky ze třetiny a letí za nimi, na což my nejsme připraveni. Musíme zachytávat jejich nájezdy.

Jak se budete připravovat na pondělní zápas?
Dneska se potřebuji pořádně vyspat. Zítřek věnuji regeneraci a pondělí už jako před každým jiným zápasem play-off.

Příští zápas odehraje Kobra už v pondělí, kdy v domácím zápase vyzve Klatovy. Úvodní buly se vhodí v šest hodin večer.


partneři klubu