08.03.2020

Milan Davídek: V pondělí do toho musíme dát všechno

Libor Kokoška

Kobra nevstoupila do série s Klatovy úspěšně. Západočeský celek, složený zejména z talentovaných plzeňských mladíků, si vytvořil tříbrankový náskok, který svěřenci Miloslava Šeby už jen těžko dotahovali. O druhou branickou branku se postaral Milan Davídek, když v 50. minutě úspěšně dorazil vyraženou střelu Dominika Nováka. Na vyrovnání to přesto nestačilo, Pražané si tak ze západu Čech odvezli prohru 2:4.

Jak byste hodnotil dnešní utkání?
Je škoda, že jsme první utkání prohráli. První dvě třetiny z naší strany nebyly ideální, ve třetí jsme ale ukázali naši sílu a šli jsme si za vyrovnáním. To se nám bohužel nepovedlo, což je zčásti i moje chyba, jelikož když jsme měli velký tlak, tak jsem se nechal vyloučit. V následném oslabení jsme pak navíc inkasovali, za což se klukům omlouvám. V pondělí ale doma zkusíme vyhrát.

Co byl podle vás zlomovým okamžikem zápasu?
Dlouho vedli o tři branky, pak se to začalo otáčet v náš prospěch, bohužel jsme to už ale nedokázali vyrovnat. Zlomový okamžik jako takový podle mě dnešní utkání neměl.

Dneska se vám povedlo vstřelit branku. Dokázal byste jí popsat?
Novas (Dominik Novák) to tam udělal výborně, když vystřelil z hranice pravého kruhu. Ke mně se ten kotouč už jen odrazil, já do toho dal veškerou sílu a padlo to tam. Moje branka jde hodně za Dominikem, to on odvedl většinu práce.

Dokázali jste se dotáhnout na jednobrankový rozdíl. Věřil jste v ten moment ve vítězství?
Vždycky musíte věřit tomu, že ten zápas ještě zvládnete otočit. Věřím, že kdybych nešel na trestnou lavici, tak se nám ještě povede vyrovnat.

Co je podle vás největší zbraní Klatov?
Mají hodně mladých rychlých kluků. My jsme zkušení, takže bychom měli řídit tempo hry. V příštím zápase musíme hrát chytřeji.

Jak se budete připravovat na pondělní zápas?
V neděli budu regenerovat, abych byl v pondělí stoprocentně připravený. Musíme do toho dát všechno.

Příští zápas odehraje Kobra už v pondělí, kdy v domácím zápase vyzve Klatovy. Úvodní buly se vhodí v šest hodin večer.


partneři klubu