27.08.2017

Máme silný tým se kterým chceme dojít co nejdál, říká trenér Miloslav Šeba

Šimon Sýkora

P R A H A - Dlouholetý trenér A-týmu Miloslav Šeba zhodnotil prozatímní průběh letní přípravy a prozradil i jméno nově zvoleného kapitána. Jaké jsou jeho cíle pro nadcházející sezónu?

Jak zatím hodnotíte přípravné zápasy?

První zápas jsme odehráli již 4. srpna proti Klatovům, pro které to byl druhý zápas. Utkání bylo kvalitní, soupeř byl rozehraný a měl jednu pětku z Plzně. Zápas Klatovy vyhrály 5:4 a na zkoušku jsme si zahráli ještě prodloužení, které se bude nově hrát pět minut 3 na 3. To jsme vyhráli my.

V čem bylo odlišné odvetné utkání v Klatovech?

Tam hráli jiní kluci, někteří odešli do Plzně. Utkání bylo opět vyrovnané a podařilo se nám ho vyhrát na nájezdy po brance Semráda.

S Letci jste prohráli 7:3. Šlo o podcenění nováčka druhé ligy?

V kabině se objevila angína. Nevím, kdo jí tam přinesl, nejspíš Erik Polívka, kterému bylo hodně špatně a onemocněl jako první. I když jsme byli oslabení, tak to kluci celkově podcenili. Měli asi představu, že hrají proti juniorům, přitom řada hráčů Letňan už měla zkušenosti z druhé ligy a skvěle bruslili. Sice jsme v podstatě neměli polovinu mančaftu, to ale není omluva. Prohráli jsme a nakonec to bylo jedině dobře pro tréninky.

Jak byste zhodnotil poslední zápas s Táborem?

Do zápasu jsme šli prakticky jen se dvěma obránci, Dominikem Šteinerem a Martinem Semrádem. Postupně onemocněli Jiří Vokurka, oba kluci Verbíkovi. Miloslav Cafourek si poranil v Letňanech rameno. Z útočníků jsou nemocní Dominik Novák, Daniel Vlach a David Kellner. Domluvili jsme se před zápasem se Slavií, která nám půjčila Marka Ryzáka a Jana Waltera. U obou jsme domluvení na střídavé starty. Přeju jim, aby se probojovali do základu Slavie, je ale otázka, jak Milan Razým tým sestaví. Pokud ale nebudou hrát, budou nám k dispozici. Zápas s Táborem jsme vyhráli, ale po něm onemocněli Jakub Jedlička s Šimonem Antončíkem. I kvůli tomu jsme v pátek zrušili trénink. Doufáme, že se nám na další zápas alespoň čtyři hráči vrátí.

Rýsuje se již soupiska pro následující sezónu?

Hodně spoléháme na hráče, kteří jsou prověření z minulých sezón, ať už jsou to Lukáš Tuma, Daniel Vlach, Michal Slanina, Martin Matějček. V minulé sezóně se dostali až do semifinále, nasbírali zkušenosti a doufáme, že je letos zúročí. Z Vrchlabí se vrátili Dominik Novák a Martin Čurda. Mezi nové hráče patří například David Kellner, který byl v minulých sezónách velkou oporou Tábora nebo Jan Jindra, který přišel z Jindřichova Hradce a zatím ho zkoušíme. Jelikož máme hodně útočníků, odeslali jsme na hostování do Kolína Jirku Kyselu a budeme sledovat, jak se mu tam bude dařit. Většinou jde o mladé kluky, kteří ještě studují, někteří z nich působí na Kobře jako trenéři. To je pro mě osobně velmi důležité, že nejen hrají a chtějí se dostat výš výkonnostně, ale že jsou i více propojení s klubem a mají vztah k dětem. To se zatím daří třeba Semrádovi, Matějíčkovi, Antončíkovi nebo Jedličkovi.

V přípravných zápasech nastupoval i teprve šestnáctiletý Ondřej Pavel...

Ondra Pavel je náš odchovanec, momentálně studuje a hraje hokej v Americe v Iowě. Zároveň je to hráč reprezentační 18, za kterou hrál i na Memoriálu Ivana Hlinky, před dvěma lety výrazně pomohl mladšímu dorostu k postupu do Extraligy. Myslím, že je to velmi talentovaný hráč, který má velkou budoucnost.

Jak to vypadá s dlouholetou oporou týmu Jiřím Jakešem?

Čeká ho operace kolen. Jsme domluvení, že po operaci, až začne pořádně chodit na rehabilitace, vyzkouší, co mu zdraví dovolí. Pokud by se rozehrál, byli bychom rádi, kdyby se zapojil. Byl by velkou posilou, protože umí dávat body.

Jakeš na Kobře odehrál šest sezón, poslední tři navíc působil jako kapitán. Už je jasno o jeho nástupci?

Nového kapitána si už hráči vybrali, rozhodli se pro Šimona Antončíka.

Jaké jsou cíle pro novou sezónu?

Samozřejmě chceme dojít do play off a dostat se co nejdál. Máme hráče se zkušenostmi z play off, letos bychom měli mít vyrovnanou brankářskou dvojici. Pavla Bílka doplnil Václav Mouček, který se vrátil po třech sezónách. Oba by se měli dělit o zápasy. Loni jsme prohráli pouze šest zápasů, ale nic to neznamená, protože play off je úplně jiná soutěž. Je důležité, kdo je psychicky odolnější, kdo má víc zkušeností a jak chytají gólmani. Důležité je samozřejmě nemít zraněné hráče, poslední play off jsme dohrávali jen se třemi beky. Bude taky záležet na ostatních týmech. Na Východě bude hodně silná Poruba, ve skupině Střed pak Moravské Budějovice a Havlíčkův Brod. V naší západní skupině to pak budou klasicky Jablonec a Vrchlabí a navíc hodně posílil Sokolov. Nikdo neví, jak bude vypadat Dvůr Králové a nesmíme podceňovat ani Letňany.


partneři klubu