10.08.2020

Další těžká zkouška, Braničtí míří na led produktivní Příbrami

Vojtěch Martinek

Po páteční vyrovnané přestřelce s Mostem, kterou musely rozhodnout až nájezdy, nyní čeká svěřence Miloslava Šeby první venkovní utkání letošní přípravy. V úterý večer vyzvou na souboj Příbram, překvapení uplynulé sezóny, které na sebe upozorňovalo především výborným útokem. Jak měření sil mezi Středočechy a Kobrou dopadne? Úvodní buly bude pod Svatou Horou vhozeno v 17:00.

Pojďme si nejprve ještě jednou zrekapitulovat páteční duel s Mostem. Kobra v něm sice inkasovala jako první hned ve druhé minutě, z rány se ale rychle oklepala a do konce úvodní periody poslala za Hosnedla hned tři kotouče. Severočechům se ve druhé části podařilo srovnat a následně i otočit, čtvrtý zásah Lvů ovšem nezůstal bez odpovědi, a opět tedy bylo vyrovnáno. Dramatická bitva dospěla až do nájezdů, které rozsekl hostující útočník Vladimír Kýhos, a domácí tak padli těsně 4:5.

Filip Kafka před začátkem pátečního duelu.
(autor fotografie: Anna Boháčová)

Jedním z úspěšných střelců v utkání byl Filip Kafka, jenž dres Kobry oblékal v mládežnických soutěžích. Do Braníku se nyní vrátil kvůli koronavirové pandemii, která mu nedovoluje odcestovat zpět na univerzitu v americkém Michiganu. Po utkání nám poskytl krátký rozhovor, v němž zápas zhodnotil: „Bylo to hodně těžké, i kvůli tomu, že ještě nemáme natrénovaný herní systém na přesilové hry. (...) Věřím ale, že se to postupem času zlepší," nechal se forvard slyšet.


Nyní ovšem svěřence Miloslava Šeby čeká další výzva v podobě duelu na půdě Příbrami. Rozhodně to nebude nic jednoduchého – Středočeši pod taktovkou zkušeného kouče Jana Tlačila loni platili za nejnebezpečnější celek druholigové skupiny Střed, jenž svým soupeřům průměrně nasázel skoro šest branek na zápas. O tom ostatně svědčí i to, že všechna střetnutí s Kobrou v uplynulé sezóně končila divokými výsledky. Z pohledu Branických: 2:7, 5:2, 1:8, 8:5, 5:6, 7:4.

Michal Dragoun v dresu Příbrami.
(zdroj: facebook HC Příbram)

Ba co víc, Příbramští svou ofenzívu v létě ještě posílili. Z Hradce se pod Svatou Horu přesunulo velké jméno: veterán Michal Dragoun, který během své bohaté kariéry odehrál téměř 500 utkání v extralize. Na soupisku přibyla též jména dvou mladíku, a to Dominika Řepíka (loni Tábor a Bílina, 5+13) a Daniela Seniova (loni Österåker, švédská třetí liga). Brankoviště pak bude nově střežit dosavadní jednička Tábora, a to dvaadvacetiletý odchovanec Slavie Dominik Šorf (loni prům. 2,48).


Stejně jako Kobra, i Příbram má za sebou první utkání letošní přípravy. Minulou středu zajela na led obrozených Králů z Písku a vstup do duelu se jí náramně povedl: po dvaceti minutách vedla u Otavy o čtyři branky. Domácí se ale postupně dostali do hry a bylo z toho velké drama. Hosté si nakonec sice vítězství přeci jen odvezli, ovšem velmi těsné – 5:4.

Sestava Příbrami ze středečního zápasu: Šorf – Straka, Fiala, Grubner, Houška, Mašek, Vinš – Brzák, Dragoun, Gengel, Káník, Josefus, Kolouch, Rohlík, Chlouba, Seniov, Řepík, Furch.

související články


partneři klubu