18.08.2020

Na Kobru se chystají Klatovy! Bude z toho první domácí výhra?

Tadeáš Podolka

Pražskou Kobru čeká ve středu večer druhý domácí zápas v rámci série přípravných utkání. Tentokrát Braničtí na svém ledě přivítají farmářský tým extraligové Plzně Klatovy. Hosté zatím odehráli jediný přípravný zápas, a to proti Sokolovu, kde utrpěli zdrcující porážku 2:7. Pražané také nejsou v ideální formě, naposledy nestačili na Mostecké lvy. Jestli dokáží domácí hokejisté napravit prohrané utkání s Mostem, sledujte s námi od 18:00, kdy je připravena online reportáž.

Kobra Praha v letošní přípravě ještě na domácím ledě v Braníku nezvítězila. Před dvěma týdny prohrála s Mostem po samostatných nájezdech, následně pak přehrála Příbram na jejím stadionu 4:2.

Minulý čtvrtek si opět neporadila s Mosteckými lvy, kdy od druhé třetiny prohrávala o jedinou branku. Filip Hlinka sice dokázal v 58. minutě srovnat na 1:1 střelou do horního rohu, ale konečné slovo měli Severočeši. 38 vteřin před koncem rozhodl o výhře Mostu tvrdou ranou David Drašar, a tak Most zvítězil v základní hrací době. "Myslím si, že mohlo padnout více branek, ale oba gólmani podali kvalitní výkon. Ten gól v závěru byl hořký, utkání by slušela spíše remíza," řekl po utkání asistent trenéra Kobry Milan Vrzal.

Klatovy jsou pro domácí velmi známým soupeřem. V minulé sezoně byly soupeřem týmu z Braníku v play-off 2. ligy Střed, než jej ukončila pandemie koronaviru. Klatovy v sérii vedly 2:1, přičemž poslední zápas překlopili Braničtí na svou stranu v prodloužení. S tímto soupeřem se Pražané budou potkávat ve 2. lize i letos. Oba týmy jsou totiž zařazeny do skupiny Jih.

Braničtí mají na programu ještě jedno utkání s Klatovy, a to 1. září na jejich ledě. Také první soutěžní zápas, jenž je naplánován na 19. září, odehrají domácí právě s tímto soupeřem z Plzeňského kraje.

(Autor fotografie: Anna Boháčová)
(Autor fotografie: Anna Boháčová)

související články


partneři klubu