25.08.2020

Po roce proti buldokům, na Braník ve středu přijedou Řisuty

Vojtěch Martinek

Druhou polovinu série přípravných střetnutí před nadcházející druholigovou sezónu zahájí svěřenci Miloslava Šeby proti Řisutům, se kterými se naposledy střetli téměř před rokem. Srpnová bilance týmu ze Slaného zatím činí jednu výhru a jednu porážku, přičemž ve středu se bude v Braníku snažit navázat na úspěch ze souboje s Bílinou z minulého týdne. Úvodní buly je na programu v 18:00.

Buldoci byli v uplynulé sezóně součástí skupiny Sever, kde se s 55 body na kontě po základní části umístili pátí. Jejich soupeřem pro předkolo play-off pak byl Děčín, proti kterému v době předčasného ukončení soutěže prohrávali 1:2 na zápasy. Severočeši vyhráli první duel 6:3, v odvětě ve Slaném uspěli zase domácí 4:3 a poslední utkání skončilo výsledkem 5:1 pro medvědy.

Kádr Řisut v průběhu léta příliš mnoho změn nedoznal. Pětice nejproduktivnějších útočníků – Petr Patyk (21+29), Vincent Keszi (10+24), Roman Formánek (19+14), Nikolaj Paršakov (13+15) a Juja Okegawa (9+14) – zůstává, stejně jako defenzivní opory Michail Potěchin (4+19) a Václav Kolařík (6+16). V brance se zase budou moci spolehnout na Jana Ilašenka (17 Z, prům. 4,71), ovšem dosavadní jednička Petr Jiroušek (26 Z, prům. 3,28) jim zřejmě tentokrát k dispozici nebude.

S týmem trénuje rovněž i několik posil. Dle klubového webu se do přípravy zapojil mimo jiné i bývalý gólman ústeckého Slovanu David Stahl, beci Marek Novák a Martin Čížek, jenž loni působili ve třetí nejvyšší francouzské soutěži, a bratři Jakub a Michal Kučerovi. Ty si braničtí fanoušci mohou pamatovat z jejich angažmá v klubu China Golden Dragon, kde platili za základní pilíře týmu.

Michal Kučera (vlevo) přihlíží souboji o kotouč v řijnovém střetnutí Číny s Kobrou.
(Autor fotografie: Anna Boháčová)

Největší změna se tak v přestávce mezi ročníky neodehrála na soupisce, nýbrž na postu hlavního trenéra. Michal Jäger se totiž rozhodl vrátit na lavičku druholigového nováčka z Chebu a vedení klubu se jej rozhodlo nahradit Janem Boháčkem. Jednapadesátiletý lodivod v posledních dvou ročnících šéfoval střídačce Poděbrad v krajském přeboru, mezi lety 2014 a 2016 pak vedl zase Mělník.

Pod taktovkou nového kouče vstoupili buldoci do přípravy porážkou se Lvem Slaným. Hlavní příčinou neúspěchu byl hrozivý vstup do střetnutí – soupeř z nižší soutěže vedl po první části 5:0 a ač se Řisuty snažily následně ztrátu dohnat, po závěrečné siréně svítil na světelné tabuli v hale stav 6:4. Prohru ovšem minulý týden odčinily výhrou na ledě Bíliny, kterou přetlačily 4:3.

Dalším soupeřem Středočechů tedy bude právě Kobra, které se zatím v přípravě celkem daří. Na kontě má dvě výhry a dvě velmi těsné porážky, z toho jednu až po nájezdech. Proti hostům se bude snažit ve středu navázat na povedený výkon z minulého týdne, kdy na svém ledě přivítala Klatovy a po brankách Matyáše Hrubého, Richarda Šeby a Kamila Bříšky je porazila 3:1.

Naposledy hrála Kobra ve stejné skupině jako Řisuty v sezóně 2018/2019.

Sestavy z posledních zápasů

Kobra Praha: Sochůrek – Ryzák, Brůna, Steinocher, Knesl, Holý, Zmeškal, Pelant – Šťastný, Bříška, Žídek, Novák D., Hlinka, Heldák, Sovík, Kafka, Indra, Mucha, Hrubý, Šeba, Šálek.

Řisuty: Stahl – Potěchin, Novák M., Kučera J., Řepka, Malý – Kučera M., Fortelka, Vyskočil – Formánek, Patyk, Keszi – Okegawa, Danov, Paršakov – Rendla, Pokorný, Neiss.

související články


partneři klubu