04.09.2017

Kobra vs. Buldoci, kdo vzejde z dalšího přípravného klání jako vítěz?

Věra Novotná

P R A H A - Zbývají dvě utkání přípravné části, po nichž již nemilosrdně vypuknou souboje nové sezony v rámci II. ligy. Hráči Kobry přivítají 5. září svého pátého soupeře, kterým bude tým HC Řisuty. Pro hosty to bude poslední měření sil před zahájením sezony. Jak dopadne toto střetnutí? Dozvíte se již v úterý! Začínáme v 18:00!

Dosavadní příprava týmu HC Řisuty

Buldoci odstartovali přípravu velmi přesvědčivě, když si doma poradili s Děčínem 4:1. Následně ale začaly výsledky nabírat sestupnou tendenci. Ani v jednom ze dvou duelů na domácí hale nestačili hráči Řisut na svého soupeře. Nejprve prohráli s Bílinou 7:9 a v samostatných nájezdech podlehli rovněž celku Trutnova (2:3sn). Stejně tak odvetné utkání u Draků z Trutnova nepřineslo úspěch. Ačkoliv i zde Buldoci sahali po bodech, padli v prodloužení 3:4. Šedesát minut nestačilo hráčům Řisut ani v odvetě s Děčínem a ani tentokrát se z výhry neradovali. Děčín zvítězil v samostatných nájezdech 4:3.

Martin Procházka stále u kormidla

V minulé sezoně převzal trenérské otěže bývalý reprezentant Martin Procházka a vypadalo to, že Buldoci mají sezonu skvěle rozjetou. Své soupeře dokázali trápit, avšak poté se postupně tabulkou propadali a nakonec se ještě museli strachovat o play-off. V něm nakonec narazili na tým BK Havlíčkův Brod. Řisuty úvodní duel na ledě soupeře zvládly a zvítězily 4:2, avšak další duely poznaly už jen opačného vítěze. Buldoci se tak loučili s play-off hned v prvním kole.

Jak ale řekl manažer Řisut, pan Ivan Záleský, zakončilo mužstvo sezonu pozitivně. „Určitou náplastí na naše raněné duše bylo ale play-off. Ačkoliv jsme měli díky umístění po základní části velmi nevýhodné postavení, protože jsme šli proti prvnímu mužstvu skupiny Střed, kterým byl velice zkušený a kvalitní tým Havlíčkova Brodu (pozdější účastník kvalifikace o 1. ligu), naši hokejisté se nečekaně vybičovali k velice kvalitním výkonům a Brodu jsme byli vyrovnaným soupeřem. A tak i přes naše vyřazení jsme nakonec zakončili sezónu v trochu pozitivnějším duchu.“

Změny v kádru Řisut

Důležitou zprávou pro Buldoky je setrvání dlouholetého kapitána Matěje Kosa v kádru. Jedenatřicetiletý útočník si drží velkou bodovou produktivitu, ve třech předchozích sezonách překonal průměr jednoho bodu na zápas. V sezoně minulé zkusil i ligu na Novém Zélandu, kde nastoupil ke dvěma duelům a přidal do svých statistik tři branky. Kde se podle manažera týmu odehraje nejvíce změn, to budou útočné řady. Buldoci se před sezonou dohodli se zástupcem WSM ligy, týmem Rytíři Kladno na vzájemné spolupráci. Klub rovněž potvrdil také trenérské duo Procházka-Kašák.

Rozhodne Kobra o pozitivní bilanci v přípravě již nyní?

Hráči Kobry mají zatím přípravu rozehranou dobře. Bilance tří výher a dvou porážek může naladit pražský celek na tu správnou notu. Pokud předposlední utkání přípravy skončí pro Kobru vítězně, je jisté, že celková příprava bude mít pozitivní bilanci. Mezi nejproduktivnější střelce patří útočník Šimon Antončík (pět branek), obránce Dominik Šteiner (čtyři branky), forvard Martin Čurda (tři branky) a bek Martin Semrád (tři branky). Nejlepšími nahrávači jsou Jakub Jedlička a Martin Semrád s pěti přesnými nahrávkami.

Poslední zápasy obou celků

HC Kobra Praha vs. HC Letci Letňany 8:1 (4:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 3. Antončík (Vlach, Semrád), 6. Vlach (Antončík, Semrád), 7. Hlinka (Verbík), 11. Kellner (Semrád), 27. Semrád (Vlach, Kellner), 33. Čurda (Šteiner), 50. Jindra (Slanina, Matějek), 52. Jindra (Hlinka, Vacek) – 28. Lojka (Prchal).

Sestava Kobry: Mouček (Bílek) – Semrád, Vokurka, Šteiner, Hejda, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Hlinka, Čurda, Antončík, Slanina, Jindra, Matějek, Vlach.

HC Děčín vs. HC Řisuty 4:3sn (1:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Sladkovský (Šetka, Kopta), 33. Oliverius, 42. Kaltenböck (Faigl, Oliverius), rozh. náj. Volráb – 21. Kos (Bílek), 37. Hampl, 41. Vyskočil.

Sestava Řisut: Chabr (Škubal)- Keller, Dostál, Babický (A) , Kužel, Bílek, Havelka, Petržílka, Krpata, Kos (C) , Vyskočil, Choc, Janeček, Záleský, Fortelka, Kalla, Náprstek, Hampl, Kail

V poslední vzájemném zápase, který se odehrál v rámci 35. kola minulého ročníku, zvítězil tým HC Kobra Praha na ledě celku HC Řisuty 8:3.

související články


partneři klubu