07.09.2020

Novinky z aktivu: Řisuty se přesouvají na jih, play-off se vrací do hry

Vojtěch Martinek

Pondělní aktiv druholigových klubů s sebou přinesl několik změn pro nadcházející ročník.

Nejpalčivějším problémem se po konci David Servisu a jeho nahrazení Hronovem stalo rozdělení týmu do jednotlivých skupin, které muselo být v důsledku záměny klubů poupraveno. Budějovice totiž náležely do skupiny Jih, zatímco tým z Náchodska by dle geografického plánu měl hrát ve skupině Sever s Dvorem Králové, Bílinou, Mostem, Novou Pakou, Trutnovem, Jabloncem a Děčínem.

Wikowu nakonec uvolní místo Řisuty, jenž se na poslední chvíli přesouvají do skupiny Jih. Svěřenci Miloslava Šeby tak budou po jednosezónní pauze znovu zajíždět do Slaného, kde dosud poslední soutěžní utkání odehráli v lednu 2019. Na tým lodivoda Boháčka narazili i v letošní přípravě, když 26. srpna na domácí půdě vybojovali výhru 6:5 po nájezdech.

Řisuty původně měly být dosazeny do stávajícího jízdního řádu na místo, které patřilo David Servisu. Druhá liga se ale nakonec přelosovala. Poprvé by tak Kobra na buldoky měla narazit v pátém kole 3. října místo Příbrami. V Braníku je pak pohostí v rámci kola dvanáctého 30. října.

Momentka ze srpnového střetnutí s Řisuty (autor fotografie: Anna Boháčová)

Druhou podstatnou změnou je potenciální návrat play-off, jenž bylo před dvěma týdny zrušeno. Dle nového systému do kvalifikace o Chance ligu rovnou postoupí vítězové základních části všech tří skupin, o vyřazovací boje však fanoušci nakonec možná nepřijdou.

Nový plán totiž počítá se situací, že se v následujících měsících pandemie koronaviru COVID-19 uklidní natolik, aby bylo možné play-off odehrát. Pokud se tak stane do 31. prosince, změní se formát základní části a posledních šest kol se zruší. Místo nich se pak uskuteční vyřazovací boje.

Dlouhodobá fáze by podle aktuálního rozpisu měla končit netradičně pozdě, tedy 20. března, kdy Kobru čeká domácí utkání s Chebem. Druhá varianta pak poslední duel vypočítává na 20. února.


partneři klubu