11.09.2020

Generálka je tu! Kobra v sobotním posledním utkání přípravy přivítá Příbram

Vojtěch Martinek

Série přátelských utkání před startem sezóny se chýlí ke konci, nový ročník třetí nejvyšší české hokejové soutěže odstartuje již příští týden. Kobru tak po nezvykle dlouhé zápasové pauze zapříčiněné komplikacemi kolem koronavirové pandemie čeká generálka, ve které narazí na náročného soupeře – do Braníku totiž v sobotu zavítá Příbram. Zvládnou jí domácí skolit na lopatky? Úvodní buly je na programu o půl hodiny později než obvykle, tedy až v 18:30.

Příprava nejproduktivnějšího celku loňské druholigové skupiny Střed se neobešla bez komplikací – vir SARS-CoV-2 si totiž našel cestu i do jeho kabiny, a tak byli Středočeši nuceni některé z jejich utkání odložit, příp. úplně zrušit. To se ostatně promítlo i do zápasového rozpisu Kobry, která měla původně odehrát duel s Příbramí již tuto středu a v sobotu přípravu završit soubojem s Řisuty ve Slaném.

Svěřenci Jana Tlačila stihli až do 22. srpna, tedy dne, kdy zamířili do karantény, odehrát tři bitvy. 5. srpna odstartovali šňůru „přáteláků“ těsnou výhrou 5:4 na ledě Písku, doma o pár dní později padli s Branickými 2:4 a odvetě s Krály následně zvítězili vysoko 9:3. Poté je měly čekat dvě utkání s Klatovy, ke kterým ovšem bohužel z výše uvedených důvodů nedošlo.

Příbram se tak v sobotu bude snažit domácím vrátit porážku, kterou na svém ledě utrpěla 11. srpna. Už ve druhé minutě tehdy poslal Kobru do vedení Dominik Novák, na jehož zásah v polovině druhé části odpověděli dvěma rychlými góly Josefus a Káník. Ještě před koncem třetiny ovšem zvládl vyrovnat Marek Ryzák a ve třetí části se prosadil Tomáš Šťastný, jehož branka se nakonec ukázala jako vítězná. Těsně před závěrečnou sirénou pak jen výhru potvrdil zásahem prázdné klece Václav Zídek.

Střelec vítězné branky první bitvy proti Příbrami – Tomáš Šťastný. (autor fotografie: Anna Boháčová)

Pro Kobru bude sobotním utkáním vůbec prvním po bezmála dvoutýdenní pauze, zatím má v přípravě úctyhodnou bilanci čtyř výher a dvou porážek. V úvodní přestřelce 7. srpna padla v nájezdech s Mostem, poté si spravila chuť právě na Příbrami. Následoval další těsný neúspěch proti Mostu a pak dvě domácí výhry, jedna proti plzeňské farmě z Klatov a druhá proti řisutským buldokům.

související články


partneři klubu