13.09.2020

Takovou přestřelku jsme nečekali, říká dvougólový Lukáš Tondr

Vít Trubička

Braničtí mají za sebou poslední přípravný duel. A to proti Příbrami, jednomu z největších konkurentů v boji o čelo tabulky. Že se jednalo o vyhrocený duel, ukázaly již první minuty zápasu, i posléze samotný výsledek. Jedním z hlavních strůjců vítězství byl i Lukáš Tondr, jemuž se povedlo dvakrát prosadit. „První třetinu jsme hráli špatně, nedrželi jsme systém, ale podržel nás gólman. Pak už jsme to korigovali a výsledek tak vypadal,“ zhodnotil průběh zápasu.

Na závěr přípravy se vám podařilo zvítězit, navíc nad jedním z vašich největších konkurentů. Jak pozitivní to je?
Určitě je pozitivní, když se před startem sezony vyhraje. První třetinu jsme ale hráli špatně, naše hra neměla vůbec žádný systém. Podržel nás ale gólman. Od druhé periody jsme to už ale korigovali, hráli to, co jsme potřebovali, padly k tomu nějaké góly a výsledek podle toho vypadal.

Hrála v tom roli i častá příbramská vyloučení, zejména v druhé třetině?
To taky. Je lepší, když hrajeme přesilovky. Trochu se to uklidní a pak z toho můžeme dávat góly.

V samotném závěru se ale Příbram opět dostala trochu do hry, výsledkem čehož jsou dva góly na obou stranách. Čím to, že se to takhle seběhlo?
Tam už jsme polevili. Mysleli jsme si, že to půjde samo a nepřistupovali k tomu tak, jako v druhé třetině. Pak jsme si ale řekli, že musíme hrát svojí hru a povedlo se nám výsledek udržet.

Dal se čekat podobný vývoj utkání?
To vůbec. Příbram je natrénovaná, připravená, my taky. Ale nečekali jsme to. Očekávali jsme výsledek 1:0, 2:1, ne takovou přestřelku.

Vám se povedlo zapsat dvěma trefami do střelecké listiny. Jak se seběhly obě situace?
U prvního z nich jsme měli před brankou přečíslení, všiml jsem si odraženého kotouče, který jsem zpátky dorazil do branky. Druhý gól jsem vstřelil po nájezdu na branku těsně nad gólmanovu lapačku.

Samotnou přípravu tak končíte jen se dvěma těsnými prohrami s Mostem. Jak zhodnotit její průběh?
Příprava byla dobrá, myslím, že se povedla. Jen tu jsou stále noví hráči, takže i tým ještě bude potřeba zúžit. Jsme připraveni tak, abychom podávali nejlepší výkony.

Co se vydařilo a na čem bude potřeba ještě zapracovat?
Hlavně musíme zapracovat na přesilovkách, v nich se to rozhoduje. A také na kázni, abychom nepolevovali a stále hráli na 100 %.

Momentálně máte před sebou týdenní pauzu, pak vás čeká první ostrý duel s Klatovy. Jak se na ně připravit?
Hlavně musíme výborně potrénovat, abychom na ně byli připraveni, a mít pohodu v kabině.


partneři klubu