18.09.2020

Jdeme na to! Startuje nová druholigová sezóna, Kobra v sobotu přivítá Klatovy

Vojtěch Martinek

Zdánlivě nekonečné čekání je definitivně za námi, po půlroční pauze se na branické kluziště v sobotu večer konečně vrátí druholigový hokej! Nová sezóna je tu, přičemž svěřenci Miloslava Šeby ji stejně jako tu předchozí odstartují domácím soubojem s Klatovy. Zahájí i tentokrát ročník vítězstvím nad Západočechy? Úvodní buly je naplánování na tradičních 18:00.

Klatovští patří mezi jedny z nejtradičnějších soupeřů Kobry, na celek z Braníku naráží v základní části poměrně pravidelně už od roku 2005. Posledních několik sezón se řadí mezi jedny z nejlepších druholigových celků, a to hlavně díky výborně fungující spolupráci s extraligovou Plzní. Do počtu nebyl v soutěži tým složený převážně z mladých indiánů ani loni: základní část zakončil na čtvrtém místě, přičemž v následném nedohraném předkole play-off právě proti Branickým vedl 2:1 na zápasy.

Co se historické bilance týče, ta hovoří v jejich prospěch. Od sezóny 1999/2000 spolu sobotní soupeři svedli celkem pětapadesát soutěžních bitev a hned devětadvacet z nich vyhrály Klatovy. Pražané uspěli v pětadvaceti a ze zbývajícího souboje, který se odehrál v listopadu 2006, si celky rozdělily body přesně na půl – skončil totiž remízou 4:4 po prodloužení.

Stejně jako všechny ostatní týmy se i Západočeši museli v létě vyrovnat s několika změnami v kádru, přičemž nejrazantnější z nich se odehrály v jejich brankovišti. Jednička loňského ročníku Kristián Kolář totiž zamířila do Tábora a Ondřej Kuchař, jenž klubu vypomáhal od prosince, překvapivě ve třiadvaceti letech ukončil svou kariéru. Dále v Klatovech nebudou působit Jiří Uhlík a Jan Matiášek, trenéři se pravděpodobně nebudou moci spolehnout ani na Kamila Hajšmana a Josefa Roubala.

Kostra celku by však měla zůstat vesměs stejná. Další sezónu na západě přidá Josef Hasman, loňský leader kanadského bodování, zůstává i Jakub Procházka, Štěpán Hanzlík či David Roubal. Je tak více než pravděpodobné, že i letos budou svěřenci Michala Straky atakovat ty nejvyšší příčky.

Z archivu: pozdravy po zápase Kobry s Klatovy v přípravě před sezónou 2017/18.

související články


partneři klubu