05.09.2017

Kobra nestačila v posledním domácím přípravném utkání na Řisuty

Šimon Sýkora


P R A H A - Kobra odehrála poslední utkání na svém ledě před sezónou. V zápase měla silnou převahu, měla však také spoustu nepřesností a problém najít recept na skvěle chytajícího Ilašenka. Řisuty měly střel méně, byly však mnohem účinější v koncovce.


přát., 05.09.2017 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Řisuty

4:5

(1:1, 0:3, 3:1)

Branky a nahrávky: 18. Matějek (Vlach), 42. Hlinka (Novák), 46. Hlinka (Novák), 53. Šteiner (Jedlička) – 16. Vyskočil, 30. Krpata (Kos), 33. Janeček (Náprstek), 37. Krpata (Kos), 59. Hampl (Záleský). Rozhodčí: Micka – Svobodová, Klouček. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:2. Průběh utkání: 0:1 – 1:1 – 1:4 – 4:4 – 4:5.

HC Kobra Praha: Bílek P. – Semrád, Vokurka, Šteiner, Vacek, Verbík J., Verbík R. – Jedlička, Kellner, Hlinka, Čurda, Antončík (C), Novák, Jindra, Tuma, Matějek, Vlach

HC Řisuty: Ilašenko – Havelka, Dostál, Keller, Babický, Bílek F., Kužel, Petržílka – Krpata, Kos (C), Vyskočil, Hampl, Kalla, Záleský, Fortelka, Janeček, Náprstek, Choc, Slánský

Komentář k utkání

První třetina začala velmi živě. Úvodní slovo si vzala Kobra a silným tlakem soupeře k ničemu nepouštěla. Ostřelovala hostujícího Ilašenka ze všech možných úhlů, brankář Řisut však nepovolil a držel skvělým výkonem svůj tým.

Takto probíhalo několik prvních minut, než byl vyloučen Martin Semrád. Řisuty si v přesilovce vytvořily tlak a dlouho držely hráče Kobry zamknuté ve svém pásmu. Těsně před návratem vyloučeného se počet sil vyrovnal, když dostal trest 5 minut + do konce zápasu Michal Fortelka. Po návratu Semráda tak měla Kobra hrát dlouhou přesilovku, jenže i Semrád se nechal vyloučit do konce zápasu za podkopnutí pouhých 34 vteřin po opuštění trestné lavice po odpykání předchozího trestu.

Na první branku jsme čekali až do 16. minuty, kdy se po pravém křídle nenápadně protáhl David Vyskočil a překonal Bílka. Na druhé straně o dvě minuty později srovnal po individuální akci Vlacha Tomáš Matějek.

Druhá část začala ofenzívou Řisut. Ta ale netrvala moc dlouho, skončila vyloučením Krpaty. I když domácí hodně kombinovali a nenechali Ilašenka příliš odpočinout, hostující gólman svůj tým držel. Zásadní zvrat přišel v polovině utkání. Řisuty šly do čtyř po vyloučení Havelky a ve vlastním oslabení se prosadil Ondřej Krpata. O dvě minuty později byl vyloučen Vyskočil a hosté opět úřadovali v oslabení, tentokrát se zapsal na střeleckou listinu Petr Janeček po akci na dva na nikoho, když hosté obrali na modré Verbíka. Domácí reklamovali u rozhodčího podražení, ale gól platil.

Střelecký účet pro druhou část uzavřel svou druhou brankou Krpata 21 sekund po návratu z trestné lavice. Domácí pokračovali ve velkém tlaku a kombinační hře, recept na překonání Ilašenka ale nedokázali najít.

Ve třetí části se velmi rychle prosadil svou první brankou v zápase Filip Hlinka, který si ve spolupráci s Novákem položil Ilašenka a neměl problém kotouč zasunout do klece. Ten samý tandem se prosadil o pět minut později, domácí tak najednou ztráceli zápas o jedinou branku.

Tato třetí branka domácích však nabudila Řisuty, které do té doby opět nebyly moc na puku a herní převahu měla Kobra. Ačkoliv hra byla vyvážená, podařilo se domácím srovnat brankou Dominika Šteinera, který se jako jediný v zápase úspěšně prosadil v přesilové hře a zápas se tak hrál opět od začátku.

Jako studená sprcha však přišla 100 vteřin před koncem branka Ondřeje Hampla. Domácí už na ní nedokázali odpovědět, i když to zkoušeli v šesti hráčích na ledě. Z posledního domácího zápasu tak odchází poražení. V pátek čeká Kobru poslední zápas v přípravě na ledě Tábora.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): V první třetině jsme měli sice více ze hry, po chybách jsme ale nedokázali vstřelit gól. Nechceme se vymlouvat, že jedna branka padla z metrového ofsajdu nebo po faulu na našeho obránce při přesilovce. Dokud rozhodčí nepískne, tak se hraje. Nicméně zápas jsme dotáhli, vyrovnali jsme na 4:4. Konec byl špatný, ten ještě musíme potrénovat.

Martin Procházka (HC Řisuty): Pro nás to bylo poslední přípravné utkání před sezónou. Myslím, že se hrál dost svižný a atraktivní hokej, nahoru dolu, s dobrým pohybem hráčů. Hodnotil bych to jako dobré utkání, samozřejmě to dopadlo, jak to dopadlo. Vážíme si zápasu, co jsme tu odehráli, byl dobrý.



partneři klubu