06.09.2017

Měli jsme dost šancí, musíme zlepšit koncovku, říká Filip Hlinka po porážce.

Šimon Sýkora

I když v zápase vstřelil dvě branky a pomohl svému týmu dotáhnout tříbrankový rozdíl, nakonec odcházel Filip Hlinka ze zápasu zklamaný. Kobra po několika nepřesnostech a nešťastných náhodách prohrála zápas, ve kterém herně dominovala.

Od začátku zápasu měla Kobra velký tlak. Nedokázala ho ale využít, stál proti ní skvěle chytající Ilašenko. První úder tak zasadily právě Řisuty, kterým celkově stačilo méně střel k prosazení se. „Půlku první třetiny jsme soupeře skoro nepustili z pásma, ale nemohli jsme dát gól. Měli jsme dost šancí, ale nedařilo se nám vstřelit branku, naopak oni z každé šance trefili,“ hodnotí Hlinka.

Druhá část byla dlouho vyrovnaná, než se hosté dvakrát prosadili v oslabení: „Byly tam nepřesnosti v přesilovce, přeskakoval nám puk. Prostě blbé situace. Dvakrát nám ujeli, dali dva góly.“ Zápas byl po druhé periodě o tři branky, přesto se domácí nevzdávali a podařilo se jim ve třetí třetině srovnat. Dvě branky vstřelila právě branická jednadevadesátka, ale radost v závěru neměla. „Věřili jsme po vyrovnání, měli jsme na to našlápnuto. Ale prolítl nám tam hráč, byl to trochu nešťastný gól a my jsme prohráli,“ hodnotí rozhodující moment utkání.

Už v pátek čeká mužstvo s kobrou na hrudi poslední zápas přípravy v Táboře. A jak svému týmu Filip věří po zápase, ve kterém měli problém s proměňováním šancí? „Zlepšíme trošku koncovku, potrénujeme a bude to dobrý.“


partneři klubu