07.10.2020

Kobra vyzrála na Havlíčkův Brod a slaví výhru 6:2

Martina Nová


Branická Kobra přivítala doma ve svém třetím zápase sezony bruslaře z Havlíčkova Brodu. Od samého začátku měli Pražané gólovou převahu, hráli koncentrovaně a nedělali zbytečné chyby. To vše bylo podpořeno pozorným Sochůrkem v brance, díky čemuž si modrožlutí připisují tři body za vítězství 6:2.


6. kolo, 07.10.2020 v 18:00

HC Kobra Praha

BK Havlíčkův Brod

6:2

(3:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. Zídek (Bříška, Šteiner), 13. Kafka (Zídek, Procházka), 19. Mucha (Novák, Kafka), 21. Šťastný (Tondr, Bříška), 36. Knesl (Novák, Kafka), 41. Bříška (Šťastný, Tondr) - 35. Holenda (Dudycha, Čejka), 54. Holenda (Cachnín, Dudycha). Rozhodčí: Glanc - Žídek, Hlinka. Vyloučení: 4:5, navíc Ryzák 10 + OK. Využití: 1:1. Diváci: 0 (hráno bez diváků). Střely na branku: 39:42. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:2.

HC Kobra Praha: Sochůrek - Holý, Šteiner (A), Steinocher, Procházka, Knesl, Ryzák, Pelant - Bříška (C), Hlinka, Heldák, Tondr, Mucha, Zídek, Hrubý, Šťastný (A), Novák, Kafka

BK Havlíčkův Brod: Nedvěd (21. Petržílka) - Krejčí, Kliment (A), Ludvík, Smutný, Vála, Benák, Dudycha, Zvěřina, Dvořák - Košťál, Čejka, Hrala, Cachnín, Mlynář, Kalač, Voříšek (C), Padělek, Holenda, Tecl

Komentář k utkání

Domácí Kobra vstoupila do utkání nejlépe, jak mohla. Ve druhé minutě se ujala vedení zásluhou Václava Zídka, který tečoval odražený pokus Bříšky. Navíc domácí v následujícím průběhu hodně kousali na ledové ploše, velkou šanci měl Šťastný, hostující gólman střelu odrazil do ochranné sítě. Nicméně i na druhé straně se zablýskla naděje na gól, Čejka trefil tyčku Sochůrkovi svatyně.

Braničtí se dokázali ubránit havlíčkobrodské přesilovce a nedlouho po jejím konci podruhé v zápase udeřili. Autor úvodní trefy nalezl před brankou volného Filipa Kafku, který zakončil do odkryté klece. A také po druhém oslabení Kobry následovala gólová odplata Pražanů. V 19. minutě se opět hostující obrana rozpadla a Richard Mucha nikým nehlídán neměl těžkou práci se zakončením.

Do druhého dějství Havlíčkův Brod nasadil do branky Petržílka, kterému soupeř úvod dosti znepříjemnil. Po 24 vteřinách se mezi úspěšné střelce zapsal Tomáš Šťastný, jenž využil nepřehlednou situaci, a ještě nerozcvičeného gólmana překvapil. V následujícím oslabení ujel Novák, jenže byl zahákován protihráčem. V pádu však ještě srazil gólmana Petržílka, který se dlouho sbíral z ledu a vypadalo to, že se bude muset opět střídat, nakonec ale pokračoval dál.

Hra byla vyrovnaná a hosté ještě neskládali zbraně. Vytrvalost jim nakonec přinesla ve 35. minutě gól Vojtěcha Holendy, který pukem mezi betony překvapil Sochůrka. Jenže Kobra na snížení hbitě zareagovala. Rychle dokázala ztrestat první vyloučení Havlíčkova Brodu, konkrétně to byl obránce Radek Procházka, který zažil svou premiérovou trefu v dresu branického celku. Ještě mohl náskok navýšit Bříška, proti tomu však zasáhl Petržílka.

Pražanům středeční duel opravdu sedl na výbornou. Rovněž do třetího dějství vkročili gólem, na 6:1 zvýšil Kamil Bříška. Své konto ještě mohli rozšířit v přesilovkových hrách, to se jim však nezdařilo. Hosté působili na ledě už dosti bezradně, domácí byli na koni díky pohodlnému náskoku, který ještě mohl zvýšit Šťastný v samostatném úniku.

Nicméně v 54. minutě se mohli bruslaři zaradovat z gólu podruhé, byl to znovu Vojtěch Holenda, jenž pokořil Sochůrka, tentokrát v přesilové hře. Braničtí ale neusnuli na vavřínech, stále hráli aktivně a testovali pozornost Petržílka. Blízko další trefě byl Šťastný, znovu však ztroskotal na gólmanovi. Tlakem Kobry na svatyni hostů také celé utkání skončilo, Braničtí si tak připisují tři body za výhru 6:2.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Utkání z naší strany bylo po všech stránkách dobré. Vstoupili jsme úspěšně do utkání, dali jsme důležitý gól. Havlíčkův Brod není špatný tým, bylo potřeba k utkání přistoupit s velkým respektem. Mají i hráče, kteří za sebou mají utkání v extralize. Celý tým fungoval vepředu i vzadu, podařilo se dát důležité góly. Musíme být akorát ještě opatrnější s výloučeními. Máme vždy už vyloučené čtyři hráče a soupeř teprve jednoho. Takhle nemůžeme hrát. Slyšeli jsme, že Cheb má silné hráče, bude to hodně nepříjemný soupeř. V pátek na tréninku se na to budeme muset soustředit. Samozřejmě je také hodně důležité, abychom všichni zůstali zdraví. Uvidíme, co přijde v pátek za nová opatření, snad se budeme moci hrát dál.

Michal Konečný (BK Havlíčkův Brod): Jsem hodně n*sraný, protože v první třetině jsme hráli bez důrazu. Nedokážu si to vysvětlit. Tým byl bez nasazení, my jsme si něco řekli, ale vůbec jsme to neplnili. Nebudu říkat dokola, že máme mladou obranu, ale co jsme schopni vymyslet je neskutečné. Líbil se mi výkon Zvěřiny, bojoval a měl nasazení, ale na druhou stranu, když tady nikdo nechce hrát, tak tady nebude. Uděláme nějaký řez, musí tady být zpětná vazba. Pokud to nebude, tak hráčů je spousta a my tady nikoho přemlouvat nebudeme. Dneska, co jsem viděl, tak jsem tak n*sraný, jestli si někdo myslí, že máme hotový kádr, tak v žádném případě. Kdo tady nechce být, tak tady nemusí být.



partneři klubu