08.09.2017

Poslední zápas přípravy skončil prohrou

Šimon Sýkora


P R A H A - Kobře se nepodařilo navázat na domácí utkání se stejným soupeřem, ve kterém předváděla skvělý výkon. Od Jordánu tak odjíždí braničtí s porážkou 4:1, těšit je však může alespoň fakt, že se zatím nehrálo o body. Mohou se tak poučit, co bude ještě třeba zlepšit před sezónou.


přát., 08.09.2017 v 17:00

HC Tábor

HC Kobra Praha

4:1

(2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 7. Heřman (Andres), 15. Matušík, 32. Tesař (Heřman, Andres), 44. Pechánek (Černý) - 54. Jindra (Vacek). Rozhodčí: Urban - Deim, Matějček. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 4:0, 4:1.

HC Tábor: Klestil - Kachyňa, Tesař, Raiterman, Černý K., Černý T., Duben, Košař - Březina, Prokeš, Heřman, Seidl, Matušík, Blažek, Pechánek, Kadilák, Andres, Urbanec

HC Kobra Praha: Mouček - Ryzák, Šteiner, Verbík J., Verbík R., Vacek, Semrád - Antončík, Jedlička, Kellner, Čurda, Novák, Hlinka, Tuma, Matějček, Matějek, Jindra, Vlach

Komentář k utkání

Kobra vstoupila do zápasu levou nohou a pouze s pěti obránci - původně psaný Semrád nakonec nenastoupil kvůli nemoci. Táborští hráli od začátku velmi aktivně, jejich ofenzivní nátlak vedl k první brance již v sedmé minutě, kdy se po asistenci domácího debutanta Andrese prosadil Radim Heřman. V téže třetině přidal druhou branku produktivní kapitán domácích Tomáš Matušík, Moučka dokázal překonat po úniku zkraje 15. minuty.

Ve druhé části se hrál nejprve vyrovnaný hokej, poté však převzali iniciativu opět Kohouti. Kobra měla poměrně dost vyloučených hráčů, během druhé třetiny rozdali rozhodčí čtyři tresty hostům, z toho dva vedly k přesilové hře. A právě jednu z těchto výhod dokázali využít. Ve 33. minutě překonal dlouho odolávajícího Moučka Jan Tesař, když si na trestné lavici odpykával trest za krosček Roman Verbík. Za nesportovní chování byl navíc vyloučen Filip Hlinka a Kobra o něj přišla do konce zápasu.

Do poslední třetiny tak vstupovali Kohouti s pohodlným náskokem 3:0. Ve 44. minutě opět doplatila Kobra na svou nedisciplinovanost. Během trestu Čurdy za hrubost přidal čtvrtý zásah Tábora Radek Pechánek. Čurda navíc posléze také odešel do kabin, stejně jako Hlinka dostal osobní trest za nesportovní utkání a byl vykázán z ledu.

Hostům se o deset minut později přeci jen povedlo zlomit střeleckou smůlu, úspěšně se trefil Jan Jindra. Více branek v utkání již nepadlo, z posledního zápasu v přípravě tak odchází Kobra poražena.

Další utkání se odehraje ve středu proti Sokolovu, čeká nás první utkání nové sezóny. Příprava končí, nechme se tedy překvapit, co přinesou ostré zápasy o body.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): Nedařilo se nám už od začátku utkání, navíc nám nastoupilo jen pět beků. Martin Semrád je bohužel nemocný. Zkazili jsme si to už v první třetině, navíc to bylo zbytečně vyhecované. Bohužel se nám nevedlo tolik, jako v předchozím zápase.



partneři klubu