12.09.2017

Zvládne Kobra první zápas sezóny vítězně?

Vít Trubička

Po sedmizápasové přípravě, ve které si Kobra připsala trojici výher a čtyři prohry, čeká na hráče Kobry první soutěžní utkání. Na branický stadion se vydá západočeský Sokolov, který v minulé sezóně udržel svou druholigovou příslušnost až v baráži. Utkání začíná ve středu v 18:00.

Soupeřova příprava

V rámci letní přípravy odehrál Sokolov pět utkání. Přivítal v ní převážně druholigové týmy. Hned v prvním zápase zavítal Sokolov do Klatov, které porazil 4:2. Následně čekaly na Sokolov tři porážky. Ta první na ledě Děčína. Medvědi přehráli Sokoly 6:2. Druhá v prvním domácím přípravném zápase. V něm přivítal Sokolov juniorský výběr Karlových Varů. Těm podlehl 1:5. Třetí prohra již byla daleko mírnější. Sokolov doma přivítal Most, který právě sestoupil z WSM ligy. Vyrovnaný souboj nakonec dopadl lépe pro Mostečany, kteří zvítězili 5:4. Generálka na nový druholigový ročník znamenala pro Sokolov odvetu s Mostem. Stejně jako předchozí zápas, i tento byl vyrovnaný a skončil jednobrankovým rozdílem. Nyní však ve prospěch Sokolova, který zvítězil 2:1.

Změny v kádru soupeře

Asi nejvýznamnější změnou byl post trenéra, kam nastoupil Michal Jäger od mládeže Pirátů Chomutov. Bývalý trenér z Klášterce nad Ohří si z jeho kádru přivedl větší množství hráčů. Obranné řady Sokolova z kláštereckého týmu posílili Michal Jäger ml. (na jeden zápas přípravy) a Miroslav Kuncl. Do útoku přišli Martin Strunz, Filip Šmejc a Ondřej Toušek. Mezi nejvýznamnější hráčské posily se řadí Lukáš Mensator, který bude rovněž pracovat jako trenér brankářů. S týmem však zatím pouze trénuje. Do obrany přišel Petr Přindiš z prvoligového Slovanu Ústí nad Labem. Útočné řady posílil zkušený odchovanec Sokolova David Hruška. Hráč s mnoha extraligovými starty přišel do Sokolova z rakouského Wattens. Z německého Berlin River Drivers přišel Pavel Kuběna. Další posilou ze zahraničí je Tomáš Rubeš, který přišel z Oklahomy z americké WSHL. Sokolov po pádu Karlových Varů do WSM ligy rozvinul s Energetiky hlubší spolupráci. Mají domluvené střídavé starty několika hráčů, v zápase jich však mohou nasadit pouze pět.

Shrnutí letní přípravy Kobry

Jak bylo zmíněno výše, Kobra odehrála sedm zápasů, během nichž si připsal tři výhry a čtyři prohry. Většina z nich však byla celkem vyrovnaná. První zápas odehrála Kobra proti Klatovům, kterým podlehla 4:5. Reputaci si však zlepšila již v odvetě, kdy Klatovy porazila 6:5 po samostatných nájezdech. Dvojzápasy proti Letňanům se nesly naprosto diametrálním rozdílem. V prvním, hraném na severu Prahy, podlehla Kobra svému soupeři 3:7. Branická odveta byla pro Kobru veselejší, Letňany domů odjely po debaklu 1:8. Dvojzápas odehráli Pražané i proti jihočeskému Táboru. První z nich ovládli v poměru 6:4. V generálce na nový ročník 2.ligy však Táboru podlehli 1:4. Proti Řisutům Kobra odehrála jediný zápas, gólová přestřelka nakonec dopadla lépe pro Řisuty, které dokázaly zvítězit 5:4.

související články


partneři klubu