13.07.2021

Dominik Novák: Studium mi pomáhá v individuálním tréninku

Martina Nová

Před zahájením letní přípravy na ledě a startem přípravných zápasů vám nabídneme několik rozhovorů s hráči A-týmů. Jako prvního jsme vyzpovídali útočníka Dominika Nováka, který nám prozradil, jak se připravuje na nadcházející ročník, co dělal během lockdownu a jak se mu daří během studia na Karlově univerzitě.

Jak momentálně vypadá příprava na novou sezónu?
V současné době se blížím ke konci suché přípravy, budu ji zakončovat koncem měsíce. Mám za sebou zhruba šedesát pět tréninků, které jsem absolvoval se spoluhráči z Kobry. Přípravu jsem měl rozdělenou na tři fáze, které obsahovaly cvičení na maximální sílu a nyní zakončuji fázi na výbušnost. Mám za sebou tři a půl měsíce přípravy, takže bych měl být plně připraven na novu sezónu.

Kdy se sejdete a začnete společně trénovat na ledě?
Ještě čekám na bližší informace, ale předběžně jsme domluvení na začátek srpna. Hned v tom prvním týdnu bychom se měli sejít a začít trénovat na ledě.

Kdy jste naposledy stál na ledě?
Ještě před létem byla možnost využít ledu na Kobře, a pak jsem se individuálně zúčastnil turnaje v Rumunsku. Výhradně jsem se ale soustředil na přípravu mimo led.

Co očekáváte od nadcházející sezony?
Pevně věřím, že sezóna už se normálně odehraje, a jako pokaždé se pokusíme porvat o co nejlepší výsledek. Budeme se snažit být na vrcholu tabulky.

Jak jste zvládal uplynulou „nesezónu“? Čekání na restrikce, nemožnost trénovat,…
Ze začátku to bylo těžší, protože jsme nemohli využívat posilovnu a vše bylo zavřené, ale díky tomu, že sám dělám osobního trenéra, tak jsem si poradil. Chodil jsem běhat do schodů na Vyšehrad, vytvořil jsem si dokonce takovou posilovnu doma. Musel jsem se zkrátka podle situace zařídit.

Jak vy osobně jste přečkal měsíce lockdownu?
Neměl jsem s tím větší problém. S partnerkou nám ještě dělal společnost pejsek, kterého jsme si pořídili jako štěňátko, takže jsme využili ten volný čas, abychom byli spolu, protože během sezóny příliš času není. Užili jsme si to po svém.

Nadále pokračujete ve studiu na Karlově univerzitě, jak se Vám tam daří?
Jsem momentálně na doktorském studiu a studuji obor kinantropologie. Jsem ve druhém ročníku, mám specificky zaměření na lední hokej a zabývám se mimosezónní přípravou hokejistů, takže jsem mohl čerpat i ze zkušeností ze školy. Předměty probíhaly dálkově přes Zoom nebo MS Teams a do školy jsme mohli jen s testem nebo s očkováním, když jsme psali testy. Bylo to náročnější, ale šlo to zvládnout.

Co plánujete ještě podniknout během léta, než se rozběhne příprava na ledě?
Jelikož ještě dokončuji letní přípravu, tak hodně času trávím v posilovně. Ale ještě bych rád vyrazil na výlet, než nám začne sezóna na ledě, a užil si chvilky volna.


partneři klubu