05.08.2021

Příprava je tady! V pátek doma vyzveme Most, vstup je zdarma

Martina Nová

Předlouhá pauza pro hokejisty Kobry skončí v pátek 6. srpna. Od 18 hodin vyzvou na branickém stadionu Mostecké lvy a vyjedou ke svému prvnímu přípravnému střetnutí na sezónu 2021/2022. Pro pražský celek půjde o první bitvu od 10. října, kdy odehráli duel s Chebem, poté již byl program druhé ligy kompletně zrušen. Oproti tomu Most už má za sebou dva zápasy v rámci letní přípravy.

Most zahájil sadu přípraváků už na konci minulého měsíce, kdy 29. července svedl souboj se Sokolovem na jeho území. Sokoli si však zápas bez obtíží pohlídali a hattrickem Lvy sestřelil Novotný. Most padl 0:4. Úspěšnější nebyl ani v úterý v Ústí nad Labem. Vedení se jako první ujali domácí, Lvům se však povedlo dvakrát manko smazat. Nicméně dvě trefy Bláhy ze třetí třetiny rozhodly o vítězství celku z hlavního města Ústeckého kraje.

zdroj: mostectilvi.cz

Na Most Kobra v rámci základní části nenarazí, neboť Lvi jsou účastníky skupiny Sever. Budou naopak bojovat proti jinému pražskému celku, a sice navrátilcům z Letňan. Mostečtí v uplynulé neodehrané sezóně vůbec do hry nezasáhli kvůli karanténním opatřením, nového ročníku už se tedy jistě nemohou dočkat.

V sezóně 2019/20 obsadili Lvi třetí příčku ve skupině ziskem 77 bodů ze 40 duelů. Postoupili do předkola play-off, kde vyřadili 3:0 na zápasy Trutnov, jenže koronavirus zastavil další druholigové dění.

Pouze jeden odchod zaznamenal Most před prázdninami. K chomutovským Pirátům zamířil útočník František Mála. Naopak hned pět borců bude mostecký dres oblékat nově. Příchozí útočníci jsou Jakub Dohnal a Pavel Písařík, přičemž druhý jmenovaný hájil barvy DEAC v maďarské Erste lize. Obranné řady vyztužili Jiří Hoffmann s ex-děčínským Dominikem Havlíkem. Do brankoviště míří Adam Kubík.

Vstup na první přípravné utkání proti Mosteckým Lvům je zdarma a na stadionu platí aktuální hygienická nařízení. Je potřeba mít platný PCR nebo antigenní test, případně mít ukončené očkování nebo potvrzení o prodělání Covidu-19.

zdroj: mostectilvi.cz

související články


partneři klubu