06.08.2021

Slavista Martin Petrák: Parta i nálada v kabině je skvělá

Martina Nová

Kobra vyjela na domácím ledě ke svému prvnímu přípravnému duelu. Zároveň se jednalo o první zápas od října 2020. Pražané porazili Most 3:1 a na výsledku měl zásluhu Martin Petrák, který přichází jako výpomoc z prvoligové Slavie. Tento mladík otevřel skóre ve dvanácté minutě a nastartoval vítězné tažení.

Přestože jeho přítomnost v duelu byla překvapivá s ohledem na slávistickou klubovou příslušnost, tak premiéru v kobřím dresu zvládl Martin Petrák na výbornou. Gólmana Mostu Kubíka překonal v souboji jeden na jednoho a dal o sobě jasně vědět. „Doufám, že jsem na trenéry zapůsobil. Snad mi to vydrží a bude to takhle pokračovat,“ řekl po zápase útočník.

Martin Petrák po gólu na 1:0 (foto: Michal Chadim)

Další brejkovou situaci vytáhl Petrák v polovině utkání, nicméně místo kotouče skončil v brance právě hráč původem ze Slavie. Kromě výkonu brankáře Sochůrka si také pochvaloval souhru v lajně. „Kluci hráli skvěle. Janču znám ze Slavie a Sovík je supr kluk, takže nám to klaplo.“ Stejně tak si pochvaloval i týmové složení a atmosféru v kabině. „Parta je skvělá a dobrá byla i nálada v kabině, zatím jsem maximálně spokojený.“

Hra byla ve vysokém tempu a šance byly na obou stranách. Zásadní však bylo nedostat se do křížku se Lvy. „Most má urostlý hráče, takže jsme se nechtěli dostat moc do střetů. I když nás na konci trochu zatlačili, ale ubránili jsme to,“ oddychl si Petrák. I přesto se ale hráči Kobry soupeře nezalekli a v pěstním souboji se proti mosteckému Dohnalovi postavil Pelant.

„Všichni jsme nadšení, protože jsme vyhráli hned první zápas, a to se počítá na start sezóny,“ přiznává mladý slávista, který doufá, že to nebyl jeho poslední zápas v Braníku. „Po letní přípravě mě trenéři poslali právě sem na Kobru, protože jsem se nevešel do kádru. Jestli znovu nastoupím je na trenérech, ale věřím, že ano,“ dodává.

Radost po gólu Martina Petráka proti Mostu (foto: Michal Chadim)

partneři klubu