09.08.2021

Béčko se chystá na novou sezonu. I s několika novinkami!

Adam Pavlíček

Nadcházející sezona je za dveřmi, což platí i pro B-tým pražské Kobry. Vinou pandemické situace bylo na letní přípravu mnohem více času, rezerva s ní tak začala již v jarních měsících. Co chystá tým na další sezonu a s jakými novinkami vyrukuje na soupeře?

Kádr oproti předchozím ročníkům nedoznal výrazných změn, přesto se fanoušci mohou těšit na pár nových tváří. Přichází odchovanec pražské Slavie, junior Mansur Ischoev, z Písku zadák Ondřej Hora. Útok pak doplní mimo Ischoeva také Jakub Tůma z prvoligové Třebíče. K týmu by se měl připojit také Daniel Tichý. Kádr však ještě není kompletní, a proto můžeme očekávat další příchody.

Béčko se v rámci přípravy, která je pod taktovkou trenérského dua Zemek–Bém, poprvé podívá na led v tomto týdnu. Okusí tak ledovou plochu před prvními přípravnými zápasy, ve kterých mimo jiné vyzve Dvůr Králové. Pokud je řeč o soupeřích, právě pražské tradiční kluby, jako jsou TNP a Hvězda Praha, budou chtít Pražané potrápit. Celek ale dle trenérů nepodcení nikoho. Vědom si je kvalitního posílení Berouna či tradičně silného Smíchova (dříve Zbraslavi).

Dlouholetý kapitán béčka Tomáš Gron.

A co je cílem pro sezonu 2021/22? B-tým se chce poučit ze špatného startu, který zaznamenal v uplynulém ročníku. Tomu má předejít pečlivá analýza chyb z prohraných zápasů. Následně se trenérský štáb také zaobíral daty a čísly jednotlivých hráčů, což se promítne v sestavování finální podoby soupisky.

Pomoc si Kobra "B" slibuje od Jana Všetečky, který je novým externím členem výběru. Jde o zkušeného trenéra, jenž prošel mládežnickými kategoriemi Slavie či Letňan. Jakožto s poradcem s ním bude dosavadní trenérský štáb inovovat herní i trenérské postupy, analyzovat zápasy, a to včetně jejich přípravy. Právě z jeho zkušeností chtějí Braničtí profitovat.

Na závěr jen dodejme, že béčko aktuálně jedná s nejmenovaným hráčem, jehož angažování by bylo opravdovou přestupovou bombou. Nechme se překvapit, jak to dopadne...

Aktuální soupiska B-týmu

Brankáři: Václav Mouček, Jakub Hart, Petr Svoboda.

Obránci: Jan Procházka, Filip Maciboba, Filip Svoboda, Jan Kastner, Martin Sládek, Ondřej Hora.

Útočníci: Robert Lacina, Jan Král, Tomáš Gron, Patrik Dostál, Matěj Malovický (možné hostování), Lukáš Michalů, Dominik Zmeškal, Jan Šubrt, Petr Zemánek, Jakub Tůma, Jakub Mužík, Daniel Tichý, František Vencl, Robert Sovík, Mansur Ischoev (junior).


partneři klubu