09.08.2021

Přichází druhý přípravný zápas, do Prahy přijede Příbram

Šimon Sýkora

Čtyři dny po úvodním utkání přípravy čeká Kobru zápas další, tentokrát na její led zavítá hokejová Příbram. V loňské sezóně se tito soupeři utkali dvakrát, v obou případech v přípravě. Obě vzájemná střetnutí vyhráli Pražané, a to výsledky 4:2 a 6:3.

Stejně jako pro Kobru, i pro Příbram bude toto měření sil druhým zápasem v přípravě. V tom prvním zavítali Středočeši do Písku, na jehož ledě padli těsně 3:4. Po druhé třetině sice vedli 3:2, v závěrečné části ale domácí zabrali a stav otočili. A i když se zatím nehraje o body, určitě se Příbram pokusí si spravit chuť.

Na brankařských pozicích na soupisce výběru Jana Tlačila figurovalo nové duo Jiroušek – Kůdela. Oba gólmani se podělili o utkání rovným dílem, přičemž oba dvakrát inkasovali. V obranných řadách se představili prakticky stejní hráči, jako nastupovali v poslední sezóně, včetně asi největšího jména v týmu, Zdeňka Kutláka.

Momentka z bitvy mezi Pískem a Příbramí. (Autor: Petr Eliáš, ihcpisek.cz)

V útoku také nedošlo, zdá se, k větším změnám, hlavní opory v týmu zůstaly, včetně Petra Josefuse, Ladislava Gengela nebo Miroslava Rohlíka. Do prvního zápasu nezasáhla největší loňská posila v podobě Michala Dragouna, je tedy otázka, zda se objeví na branickém ledě či nikoliv.

Kobra ve svém prvním utkání porazila Most, se kterým se v sezóně může potkat jedině v případné baráži o první ligu. Body si rozdělilo sedm různých hráčů, skórovali Martin Petrák, David Šálek a Denis Heldák. V brance držel dlouho čisté konto Lukáš Sochůrek, až v 53. minutě jej jako jediný překonal František Bakrlík. Ani do druhého utkání by neměli nastoupit zatím odpočívající hráči Ryzák, Bříška, Tondr, Šťastný, Čurda a Novák.

související články


partneři klubu