11.08.2021

Martin Čurda: Nedodržovali jsme systém, bylo to z naší strany laxní

Vojtěch Martinek

Úterní přípravné utkání Kobry nepatřilo k těm nejpovedenějším, kvůli nedůsledné hře na svém ledě padla proti silné Příbrami vysoko 3:8. Porážku bezprostředně po konci zápasu zhodnotil zkušený útočník Martin Čurda, podle kterého je příčina neúspěchu jasná: nedodržování nastoleného systému.

Proti Příbrami jste dnes odehrál svůj první zápas v letošní přípravě, jak se vám hrálo po tak dlouhé pauze?
Bylo to těžké. Ta doba, kdy se nehrálo, byla fakt dlouhá a je to samozřejmě znát. Bude to asi chvíli trvat, než se do toho dostaneme, ale snad se to brzy vrátí.

Vstup do utkání jste měli povedený, dali jste celkem rychle dva góly. Vy jste se podepsal pod ten druhý, jak byste ho popsal?
Tam se nám povedlo dobře dostat puk ze třetiny. Dostal se k Ríšovi (Richard Mucha, pozn. red.), který ho dobře zatáhl, pak mi ho nádherně poslal před bližší tyč a já jsem ho už de facto jen doklepl do poloprázdné branky.

Martin Čurda při prvním tréninku letošní sezóny. (autor: Michal Chadim)

V další periodě ale přišel kolaps, inkasovali jste hned čtyřikrát. Co k němu konkrétně vedlo?
Přestali jsme dodržovat systém. Všichni jsme lítali dopředu a pak jsme strašně propadali. Oni hned několikrát jeli dva na jednoho, tři na dva, někdy i tři na jednoho... Nedržel se systém. Z naší strany to bylo laxní a pak nám taky trochu začaly docházet síly.

V Příbrami jste odehrál velkou část předminulé sezóny, jaké to bylo znovu nastoupit proti svému bývalému klubu?
Hodně kluků tam znám, ten kádr se v mezičase moc nezměnil. Nějaké pošťuchování tam bylo, ale bylo to dobré.

Ve čtvrtek vás čeká venkovní odveta proti Mostu, co si od toho slibujete?
Hlavně více držet systém, abychom tolik nepropadali. Doufám, že to bude lepší a uhrajeme mnohem lepší výsledek. Na Most jsem zvědavý, ten první zápas jsem vynechal, tak uvidíme. Nevím přesně, co od nich čekat.


partneři klubu