15.09.2017

Kobra se znovu chystá do Letňan!

Věra Novotná

P R A H A - Dvakrát se hokejisté Kobry Praha střetli s týmem HC Letci Letňany v rámci přípravy. Nyní je čeká první ostré měření sil v nové sezoně II. ligy! Prozatím je vzájemná bilance vyrovnaná, který z celků převáží misky vah na svou stranu? To se dozvíme v sobotu 16. září! Duel odstartuje v 18:40.

Nováček druhé ligy nevstoupil do svého debutantského duelu vítězně. Na ledě Jablonce nad Nisou nechal všechny tři body a odjel zpět do hlavního města s prohrou 2:6 v zádech. Při pohledu na výsledky v přípravě tak rozšířil svou šňůru porážek na tři.

V přípravné části se Kobra střetla s Letňany hned dvakrát. Nejprve jako hostující tým podlehla 3:7 a následně tuto porážku napravila v odvetném duelu na domácím ledě, kde zvítězila vysoko 8:1. Proti borcům z Letňan se dařilo Filipu Hlinkovi, který zaznamenal v součtu obou zápasů 3 body (1+2). Uvidíme, zda se mu podaří skórovat i ve třetím vzájemném duelu.

Letci spoléhají na mládí

Ke kormidlu se postavil Aleš Totter a během léta začal budovat tým pro II. ligu. Věkový průměr je jedenadvacet let, celý celek si ale věří a chce všem dokázat, že není v tabulce pouze do počtu. Několik hráčů nemá s druhou ligou vůbec žádné zkušenosti, jejichž nedostatek chtějí nahradit tím, co je pro mladý tým typické – dravostí a hlavně rychlou a tvrdou hrou. „Dravé mládí, spontánnost a aktivita, to by měly být naše zbraně," řekl trenér Letňan Aleš Totter pro klubový web.

Soupiska Letňan doznala hned několika změn na poslední chvíli. Na místo zraněného Ladislava Kadaněho naskočil Tomáš Brejcha, jenž ale v zimě tým opustí, kvůli své cestě do USA. Do sestavy se nakonec dostal také Václav Beran, který zalepil díru po Petru Janáskovi.

Všichni se shodli na tom, že kapitánské „C“ má nosit na prsou útočník Martin Kotyra, čtyřiadvacetiletý forward, jenž strávil nejvíce času v juniorce pražské Slavie. Asistenty se stanou Jan Valder, mimo jiné účastník Evropské univerzitní hokejové ligy, a Ladislav Kadaně, jenž dlouho obléká právě dres Letňan.

Boje o nejproduktivnějšího hráče Kobry začaly

Je samozřejmě začátek sezony, avšak nemůžeme opomenout čísla a sledovat, jak se tabulka nejlepších obránců a střelců bude promíchávat. Z úvodního zápasu si dva body připsal Martin Čurda a vyhoupl se tak do čela pronásledován mnohými svými spoluhráči, kteří v úvodním duelu bodovali.

Poslední souboje obou celků

HC KOBRA PRAHA vs. HC BANÍK SOKOLOV 5:6PP (2:3, 2:2, 1:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 17. Matějček (Tuma), 18. Šteiner (Novák, Kellner), 24. Hlinka (Vacek), 40. Čurda (Ryzák, Jedlička), 60. Semrád (Čurda, Antončík) – 5. Osmík (Zadražil), 16. Šmejc (Hruška D.), 17. Rohan (Kuběna), 25. Osmík (Hohl, Strunz), 30. Hruška D. (Přindiš), 63. Osmík (Zadražil).

Sestava Kobry: Bílek – Semrád, Ryzák, Vokurka, Šteiner (A), Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Jedlička, Antončík (C), Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Matějek, Tuma.

VLCI JABLONEC NAD NISOU vs. HC LETCI LETŇANY 6:2 (2:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Homolka (Žalud), 12. L. Tondr (Žalud, Bříška), 23. M.Tondr (Holub), 24. Bříška (Žalud), 53. Bříška (Víšek), 58. Bříška - 12. Valder (Havlůj), 56. Valder (Svoboda).

Sestava Letňan: Pírs - Kučera L., Saňa, Novák, Chvála, Kučera Jakub, Beran, Gebell, Uhlíř, Švarc, Kotyra, Brejcha, Doležal, Havlůj, Svoboda, Lojka, Prchal Václav, Prchal Vojtěch, Dyrynk, Valder, Kellerstein.

Poslední vzájemný zápas se odehrál v rámci přípravných duelů na novou sezonu, konkrétně 31. srpna. Hokejisté Kobry tehdy na domácím ledě zvítězili 8:1.

související články


partneři klubu