11.08.2021

Druhá bitva proti severu! Kobra jede na odvetu do Mostu

Marek Baloun

Po porážce s Příbramí si bude chtít Kobra spravit chuť v Mostě. S tamními Lvy se potkala v úvodu série přípravných zápasů a skončilo to v Braníku vítězstvím. Jestli bude i tentokrát důvod k radosti uvidíme po šedesáti minutách, které se začnou odpočítávat ve čtvrtek v 18 hodin.

Mostečtí Lvi mají od porážky s Kobrou zápasové volno a soustředí se jen na trénink. To Braničtí hostili v úterý na svém stadionu středočeskou Příbram. Ačkoliv Pražané zásluhou Dominika Nováka a Martina Čurdy po první třetině vedli 2:1, v té druhé přišel zkrat a Středočeši poslali za záda Sochůrka hned čtveřici střel, zatímco Šorf s Kůdelou měli ve druhé třetině oba nulu. Za stavu 5:2 přidala Příbram ještě další tři trefy a odjela nakonec s výhrou 8:3. Třetí branku domácích vstřelil Richard Mucha.

Momentka z prvního zápasu s Mostem. (autor: Michal Chadim)

„Nemůžeme se vymlouvat na to, že nám dnes chybělo šest nebo sedm hráčů, kteří patří do základu. Ti hráči, kteří bojují o místo, by měli naopak ukázat, že si ho zaslouží. S takovýmto přístupem, kdy je to čistě jen otázka vyššího nasazení, se do základu dostanou jen těžko. Nepotřebujeme, aby hráli kluci, kteří jsou osvědčení, ale musíme vyzkoušet i další hráče. To, že prohrajeme, vůbec nic neznamená. Ukáže nám to akorát to, kterou cestou máme jít a který hráč hrát může, anebo nemůže. To je celé,“ hodnotil utkání trenér a president klubu Miloslav Šeba.

Spokojený nebyl ani ex-příbramský útočník Martin Čurda, který si jeden gól zapsal a na další přihrál. „Přestali jsme dodržovat systém. Všichni jsme lítali dopředu a pak jsme strašně propadali. Oni hned několikrát jeli dva na jednoho, tři na dva, někdy i tři na jednoho... Nedržel se systém. Z naší strany to bylo laxní a pak nám taky trochu začaly docházet síly.“

související články


partneři klubu