16.08.2021

Týdenní pauza je u konce, ve čtvrtek do Braníku přicestují Klatovy

Vojtěch Martinek

Kobra se po krátké přestávce znovu zapojí do kolotoče přípravných zápasů. Po nepovedených střetnutích se silnými celky Příbrami a Mostu na ní nyní čeká další těžká výzva v podobě ambiciózních Klatov, které se i letos budou moci spolehnout na spolupráci s extraligovou Plzní. Úvodní buly je v Braníku na programu přesně v šest hodin večer.

Svěřenci Miloslava Šeby mají zatím v srpnu na kontě jednu výhru a dvě porážky. Dosud naposledy vyjeli do akce minulý čtvrtek v Mostě, kde osekaný kádr proti jednomu z favoritů severní skupiny neuspěl. Podobně jako v předešlém utkání proti Příbrami se mu nepovedla prostřední třetina, ve které tentokrát inkasoval celkem pětkrát. Zpět domů se vracel s výsledkem 2:9 v zádech, přičemž pod obě branky hostů se podepsal Denis Heldák.

Týden dlouhou přestávku ukončí letošní první neoficiální měření sil s Klatovy, které se odehraje od šesti večer pod Novodvorskou. Západočeši budou s největší pravděpodobností opět patřit mezi nejsilnější konkurenty Kobry ve skupině Jih, o čemž ostatně svědčí i jejich dosavadní výsledky v přípravě – ze dvou střetnutí s prvoligovou Kadaní jednou zvítězili a jednou padli po nájezdech a Příbram následně porazili vysoko 8:3.

Nad tím, zdali se střetnutí s Kobrou skutečně odehraje, ale zatím visí malý otazník. V úterý totiž měla celek lodivoda Straky čekat venkovní odveta proti Baníku, která však byla na poslední chvíli zrušena. Na vině byl nemalý počet absencí a zranění právě v klatovském táboře. Do Prahy by nicméně, dle informací na jeho webových stánkách, měl partnerský klub extraligové Plzně dorazit.

Kobra před prvním přípravným zápasem. | autor: Michal Chadim

související články


partneři klubu