23.08.2021

Pražané hlásí posilu do útoku! Z Kolína přichází ostřílený Jan Stehlík

Vojtěch Martinek

Braničtí v průběhu přípravy posilují o další zkušenou tvář v ofenzívě. Nově bude modrožlutý dres s hadem na prsou oblékat pětatřicetiletý Jan Stehlík, který loni nastupoval za Kolín v první lize. V minulosti ve třetí nejvyšší soutěži pravidelně sbíral v průměru přes jeden bod na zápas.

Stehlík velkou část své hokejové kariéry strávil na severu, kde řadu let střídal dresy Chomutova, Kadaně a tehdy ještě druholigového Klášterce. Před startem sezóny 2012/13 se přesunul do Nymburka a krom krátkého období v ročníku 2014/15, kdy odešel do Itálie, za něj hrál až do roku 2019. Pak se ovšem celek ze třetí nejvyšší soutěže odhlásil, a zkušený forvard si tak musel najít nové útočiště, kterým se stal Kolín. S Kozly vybojoval postup do Chance ligy, v níž loni skončili na 16. místě.

Jan Stehlík (veprostřed) v říjnovém utkání proti Kadani. | zdroj fotografie: kozel83.rajce.idnes.cz

Útočník, který začátkem uplynulého července oslavil své pětatřicáté narozeniny, na třetí úrovni české hokejové pyramidy dosud odehrál patnáct sezón. Celkem nastoupil k 329 soutěžním utkáním, ve kterých zaznamenal famózních 449 kanadských bodů za 234 branek a 215 asistencí. O level výš v průběhu loňského ročníku nasbíral deset bodů v sedmadvaceti zápasech.

Za Branické by měl nastoupit již v pátek proti Řisutům. Ještě předtím ale Kobrou čeká úterní venkovní utkání s Příbramí, se kterou se střetne potřetí v průběhu přípravy. První dvě utkání se odehrála v Praze a skončila výsledky 3:8 a 3:2 z pohledu domácích.


partneři klubu