23.08.2021

Kobra míří do Příbrami. Kdo získá rozhodující bod v letní minisérii?

Marek Baloun

Po víkendovém volnu čeká Kobru další zápas s Příbramí. Zatímco ve čtvrtek to bylo narychlo domluvené, tentokrát je cesta do Příbrami naplánovaná už dlouho. Skóre vzájemné letní minisérie je 1:1. Kdo získá vítězný bod se dozvíme po skončení zápasu, který vypukne úderem úterní 18. hodiny.

První vzájemný zápas doma se Branickým nevyvedl. Hráči Kobry se sice dostali k dvoubrankovému vedení zásluhou Dominika Nováka a Martina Čurdy, vzápětí ale museli čelit většímu množství gólů z holí příbramských hokejistů, což nakonec skončilo otočením skóre z 2:0 na 2:5. Ve třetí třetině sice Kobra přidala ještě jednu branku, Příbramští ale třemi góly jen dokončili nevyhnutelné a první vzájemný boj po dlouhé přestávce dotáhli do vítězného konce.

Narychlo domluvený druhý zápas se odehrál minulý čtvrtek. Kobra se původně měla utkat s Klatovy. Ty ale na poslední chvíli zápas pro početnou marodku zrušily. Vedení klubu tak během pár hodin muselo domluvit jiného soupeře a tím se stala právě Příbram.

Tomáš Šťastný s Dominikem Šteinerem.

Náhlá změna plánů se promítla i v samotné hře. Po trefě příbramského Gengela ve 27. minutě se na druhou branku čekalo dalších dvacet minut. Radovali se ale Pražané, kteří díky Šťastnému a Havrdovi během necelých čtyřiceti sekund otočili skóre a šli do vedení. O to je ještě Středočeši připravili v 53. minutě, když se po rychlé akci prosadil Pinkas, ovšem dvě a půl minuty před koncem hrozbu prodloužení odvrátil Dominik Šteiner, který za záda Šorfa doklepl střelu Heldáka. „Doufám, že už budeme schopni s týmy, které mají šanci se dostat do play-off, hrát vyrovnaná utkání a být na ně připraveni. V naší skupině je minimálně šest mančaftů, které mají na to postoupit do play-off, bude to tuhý boj hned od začátku a musíme se na to připravit, pochvaloval si přípravu svého týmu president klubu Miloslav Šeba."

související články


partneři klubu