26.08.2021

Znovu netradičně v pátek, do Braníku tentokrát zavítají Řisuty

Vojtěch Martinek

Braničtí po bitvách s Mostem a Příbramí na svém ledě přivítají dalšího soupeře. V rámci ladění formy na nadcházející sezónu se tentokrát do Prahy podívají Řisuty, na které bude Kobra pravidelně narážet i v základní části. Kdo vyhraje první ze dvou vzájemných duelů v přípravě? Úvodní buly je na programu v 18:00.

Buldoci zatím v průběhu srpna naskočili do hry třikrát, přičemž jejich dosavadní bilance činí jednu výhru a dvě porážky. Minulý čtvrtek šňůru přátelských soubojů zahájili utkáním na ledě Jablonce, kde po velké bitvě padli 3:4 po prodloužení.

Následovala utkání s dvěma celky z krajského přeboru – ambiciózním Chomutovem a nedalekými Kralupy nad Vltavou. Zatímco na ledě Pirátů v úterý svěřenci Jana Boháčka nevstřelili ani branku a z Rocknet Arény si odvezli porážku 0:4, druhého jmenovaného soupeře o den později přetlačili 4:3 v samostatných nájezdech.

Momentka ze zápasu s Řisuty z loňské přípravy. | Autor fotografie: Anna Boháčová

Vítězství však mělo poněkud hořkou pachuť, jelikož útočník Juja Okegawa, si v duelu přivodil zranění, které ho vyšachuje ze hry rovnou na několik měsíců. Třiadvacetiletý Japonec se před dvěma lety řadil k největším ofenzivním oporám celku, a jeho ztráta tak bolí dvojnásob.

Krom něj se Řisuty nově budou muset obejít také bez forvardů Dominika Danova a Nikolaje Paršakova. První jmenovaný je dle dostupných informací zatím bez nového angažmá, zatímco ten druhý dal přednost působení v Nové Pace. U Paršakova ale není odchod žádným překvapením – již před předčasným ukončením uplynulého ročníku totiž ze Slaného zamířil do Hronova.

Co se posil týče, buldoci se nově budou moci spolehnout na služby zadáka Tomáše Matuly, který se do Čech vrátil z islandské nejvyšší soutěže. Krom něj modro-oranžový dres znovu obléknou například útočníci Petr Havlůj či Petr Janeček. Mezi novými tvářemi jsou i dvě jména z Kobry – Matěj Malovický, který dosud působil v našem béčku, a Jan Výrut, jenž hájil barvy branické juniorky.

Z domácího tábora v pátek do hry poprvé po zranění naskočí obránce Aleš Knesl a neoficiální debut na Kobře si odbyde zkušený útočník Jan Stehlík, o jehož příchodu jsme informovali v dřívějším článku.


partneři klubu