31.08.2021

Po dvou letech pražské derby! Na Kobru přijedou Letňany

Vít Trubička

Braničtí mají před sebou další domácí utkání. Tentokrát se utkají s letňanskými Letci, kteří se vrací do 2. ligy po dvou sezónách strávených v pražském přeboru. V přípravě se jim ale zatím poměrně daří, z pěti odehraných zápasů prohráli jen jediný. Zvládne si Kobra s druholigovým nováčkem poradit?

Kobra vyzve tým, který se vrací na druholigová kolbiště díky získané licenci z Trutnova. Před novou sezónou změnil logo i trenéra a sehnal řadu zvučných posil. Dres Letňan kupříkladu obléká někdejší dlouholetý gólman Kladna a Slavie Miroslav Kopřiva, či Jan Hlaváč, zkušený forvard s množstvím startů v NHL, švédské Elitserien či Tipsport extralize, novým kapitánem se stal Aleš Půlpán, který hrál dlouhou dobu za východočeské týmy Trutnov, Vrchlabí či Novou Paku.

Do přípravy vstoupili Letci ve velkém stylu. Už v prvním klání zdemolovali Děčín na jeho ledě vysoko 7:0. Letňanským se dařilo především v přesilovkách, hned čtyři ze šesti dokázali využít gólově. Podobně se Letcům vyvedl i první domácí zápas proti Nové Pace, kterou porazili 5:1.

Letecký střelecký kanón se posléze opět přesunul na sever Čech, tentokrát do Bíliny. Tamější Draky dokázaly Letňany porazit vyšším rozdílem 10:1. V Podkrušnohoří zůstali Letňanští i pro další utkání, za kterým se vydali do mostecké A-Benet Areny. Tam ale také poprvé v přípravě narazili. V těsné přestřelce podlehli Lvům 2:3. Dosud poslední klání letní přípravy pak odehráli Letci taktéž venku, tentokrát však v Nové Pace. Tu v odvetě vyřídili výsledkem 6:0.

Braničtí se s Letňany utkali naposledy v sezóně 2018/2019, a to ve dvou kláních. V obou z nich se navíc mohla radovat Kobra. V prvním z nich se Kobra představila na letňanském ledě a dokázala zvítězit 5:1 po dvou trefách Tomáše Šťastného a Viktora Nestrašila, tu zbývající pak vsítil Jakub Schejbal.

To domácí odveta byla o poznání vyrovnanější, náskok ale vždy držela Kobra. Ta se dostala do vedení už ve třetí minutě po úspěšné souhře mezi Tomášem Šmerhou a Viktorem Nestrašilem, kterou druhý jmenovaný úspěšně zakončil za záda gólmana Hamalčíka. Vedení Branických pak ještě pojistil Jaroslav Kasík. Letňany se už jen zmohly na snížení v podobě kontaktního gólu z hole Dávida Kohúta.

Z archivu: bitva mezi Kobrou a Letňany v lednu 2019

Kobra má za sebou v letní přípravě doposud šest odehraných duelů, z nichž tři zvládla vítězně. Nejčastějším soupeřem Branických je Příbram, se kterou se střetli už třikrát, dvakrát doma a jednou venku. Více se ale radoval středočeský tým, který v úvodním vzájemném boji na branickém ledě porazil Kobru vysoko 8:3, v jediném klání, hraném v Příbrami, pak zvítězil 3:2 v samostatných nájezdech. Kobra naopak zvládla vyhrát 3:2 v druhém domácím zápasu.

Mimo to se Braničtí dvakrát utkali s Mostem, nejdříve vyhráli doma 3:1, ve venkovní odvetě pak Lvům podlehli vyšším rozdílem 2:9. Poslední přípravné utkání ale Kobra sehrála proti Řisutům, jež na domácím ledě zvládla porazit 5:2.

Naváží Braničtí na výsledky ze sezóny 2018/2019 a podaří se jí Letce i v dalším derby porazit? Že to nebude nic jednoduchého, ukazují dosavadní výsledky Letňan i to, že z tehdejšího druholigového kádru v Letňanech už prakticky nikdo není. Úvodní buly padne tradičně v osmnáct hodin, připraven pro vás bude přímý přenos na Onlajnech. Pro vstup na stadion je stále nutné dodržovat aktuální vládní protiepidemická opatření.

související články


partneři klubu