19.09.2017

Na Kobru zavítá loňský prvoligista ze Slaného

Šimon Sýkora

P R A H A - Před námi je třetí kolo, v němž změří síly Kobra Praha s týmem, který ještě loni hrál WSM ligu. Na branický led přijede HC Most, aktuálně hrající ve Slaném. Půjde o první vzájemný souboj od sezóny 2010/2011. Od sezóny, ve které se mostečtí právě do vyšší ligy probojovali. Jak dopadne tento zápas?

Most hrál od zmíněného postupu, v němž nahradil spolu s Šumperkem týmy Písku a Chrudimi, celkem šest sezón v druhé nejvyšší tuzemské lize. Ani jednou se však nedokázal dostat do play off, naopak každý rok bojoval o svou záchranu. To se mu dařilo až do loňského ročníku, kdy skončil poslední ve skupině o udržení a sestoupil.

Po sezóně přišly neshody s vedením města a HC Most se rozhodl k přesunu. Údajně se zástupci klubu pokoušeli domluvit v Lovosicích, Litoměřicích nebo Litvínově, nakonec se však dohodli na přesunu do města Slaný, ve kterém tak budou působit spolu s Řisuty. Hodně se spekuluje o názvu přesunutého týmu, dá se najít záznam o SHK Slaný, podle jiných informací je nový název SHK Antiradary Slaný. Dle oficiálních zdrojů, mimo jiné i stránek ČSLH, je však subjekt stále evidován jako HC Most.

Mostečtí v přípravě sehráli pouze dvě přípravná utkání, oboje se Sokolovem. Obě utkání skončila rozdílem jedné branky, první vyhrál Most 5:4 po brankách Havlíčka (2x), Alinče, Slavíčka a Kubinčáka. V druhém utkání Most prohrál na svém ledě 1:2, jedinou branku vstřelil Rod.

V prvním utkání sezóny odehrál Most na svém ledě proti Jablonci. Na jednoho z hlavních favoritů skupiny Západ nestačil a podlehl vysoko 5:1. Úspěšným střelcem byl Daniel Hora, v brance statečně odolával Ondřej Kuchař, bez nějž mohl být výsledek mnohem horší. V zápase nastoupili také velezkušení Jan Alinč s Vojtěchem Kubinčákem.

Prodlouží Kobra bodovou sérii?

Kobra má za sebou již dva odehrané zápasy a v tabulce připsané čtyři body. V prvním zápase dotahovala na Sokolov, který utekl nejprve o tři góly a po vyrovnání opět o dva. V prodloužení se radovali právě Sokolovští nad výhrou 6:5. Pár dní na to si braničtí zlepšili chuť v městském derby, když porazili nováčka z Letňan 5:2. Nejproduktivnějšími hráči jsou aktuálně Lukáš Tuma (2+2), který byl v Letňanech tříbodový díky brance a dvou asistencím, dále Filip Hlinka s Martinem Čurdou (oba 2+1) a Dominik Novák (1+2). Hráči Kobry jsou nyní na vítězné vlně, uvidíme, zda se protáhne i na tento zápas.

Poslední souboje obou celků

HC LETCI LETŇANY vs. HC KOBRA PRAHA 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Prchal Vojtěch (Lojka, Prchal Václav), 26. Chvála (Svoboda, Havlůj) – 10. Čurda (Novák, Ryzák), 13. Tuma (Matějek, Verbík R.), 31. Tuma (Hlinka, Vacek), 35. Hlinka (Tuma), 60. Novák (Kellner).

Sestava Kobry: Mouček – Semrád, Ryzák, Vokurka, Šteiner, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Jedlička, Antončík (C), Novák D., Hlinka, Čurda, Matějček, Matějek, Tuma, Jindra.

HC MOST vs. HC VLCI JABLONEC NAD NISOU 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Hora (Šefl) – 4. Havlas (Nevyhoštěný, Pavlů), 17. Havlas (Víšek, Pavlů), 36. Mulač, 39. Moravec (Tondr), 50. Moravec (Břiška).

Sestava Mostu: Kuchař – Hora, Šefl, Lidák, Míka, Havláček, Cestr, Kubinčák, Rod, Sýkora, Tuček, Alinč, Vorobjov, Homolka, Švábík.

související články


partneři klubu