09.09.2021

Milan Vrzal: Liga juniorů je velice vyrovnaná

Libor Kokoška

Už v pátek 10. září startuje Liga juniorů. Kobra jede v prvním kole do Písku, kde se utká s mládežníky tamních Králů. Do nové soutěžní sezóny povede branický výběr do dvaceti let zkušený kouč Milan Vrzal, který v minulých letech působil jako hlavní trenér u extraligových dorostenců. 

Milan Vrzal během tréninku A-týmu | autor fotografie: Michal Chadim

Jak byste hodnotil uplynulou přípravu?
Byla to klasická příprava během které jsme odehráli osm zápasů. Výsledky byly vyvážené, v některých zápasech se nám podařilo zvítězit, někdy naopak ne. Odehráli jsme ale dostatek utkání a ověřili si naše hráče na ledě, takže příprava splnila svůj účel. Snad jsme se dobře připravili na sezónu.

Jak se před nadcházející sezonou obměnil kádr?
Museli jsme reagovat na odchody, protože osm kluků, se kterými jsme do sezóny počítali, opustilo náš tým a vydalo se hrát hokej do zahraničí. Přivedli jsme do týmu proto několik nových tváří.

Jakým hokejem se budete chtít v této sezóně prezentovat?
Bavíme se o juniorech, takže v tomto věku po našich hráčích budeme chtít, aby herní systém dodržovali. Strategie zápasu se bude odvíjet podle soupeře a podle toho, zda budeme hrát doma či venku.

Co říkáte na formát soutěže, zejména na to, že se už od začátku budete střetávat s týmy z moravské a slezské skupiny?
Je to zajímavé, líbí se mi to. Je to zpestření soutěže a my se na ty zápasy těšíme.

Kdo bude kapitánem a asistenty kapitána pro letošní sezónu?
Upřímně jsme to ještě neřešili, ale nějaká jména v hlavě určitě mám. Nechám to na kabině a věřím, že kluci vyberou správně.

Milan Vrzal (vpravo) spolu s Jiřím Doležalem na tréninku A-týmu | autor fotografie: Michal Chadim

Složení realizačního týmu zůstává stejné?
Ano, pouze se realizační tým posunul o kategorii výše.

Jak bude v letošní sezóně vypadat propojení juniorky s A-týmem?
Byli bychom rádi, kdyby se oba týmy prolínaly napříč soutěžemi. V minulé sezóně skončil v juniorce ročník 2001, pár z těch kluků absolvovalo přípravu s A-týmem. U některých z hráčů je potenciál, aby se stali členy seniorského týmu natrvalo. U hlavního mužstva jsou první tři pětky dané, junioři tak se krom tréninků s A-týmem můžou zúčastnit i některých zápasů. Co se týče ročníku 2001, tak ti stále trénují s juniory, kteří se od nich dokážou ledacos naučit.

Jaké má tým ambice na příští sezónu?
Je to otevřené téma. Soutěž je to velice vyrovnaná a každý může porazit každého. Bude záležet na momentální formě, takže teď o ambicích na nadcházející sezónu nechceme moc mluvit. V přípravě jsme odehráli zápasy, ve kterých jsme byli lepší, a nakonec jsme prohráli, ale i utkání, ve kterých náš herní projev nebyl tolik přesvědčivý a my jsme je dokázali dotáhnout do vítězného konce. Takže naše ambice se vyjasní až po pár měsících, kdy už za sebou budeme mít několik zápasů.


partneři klubu