11.09.2021

Kapitán Bříška: Tým vypadá dobře! Věřím, že uděláme play-off

Vít Trubička

Poslední přípravné utkání Kobry proti Řisutům zhodnotil kapitán týmu Kamil Bříška, který se na vítězství Branických podílel dvěma vstřelenými góly a jednou asistencí. Kobře se díky tomu povedlo vyhrát 4:3 v prodloužení. „Už po první třetině jsme měli vést 3:0 a hrát v klidu, takhle jsme bojovali až do konce,“ řekl Bříška.

Proti Řisutům to byl dlouho vyrovnaný boj, nakonec jste vyhráli v prodloužení. Jak cenná taková výhra je na závěr přípravy?
Určitě jsme chtěli vyhrát, abychom byli v pohodě. Nedařilo se nám ale v koncovce, měli jsme vést 3:0, 4:0 už po první třetině a mohli jsme mít klidný zápas. Takhle jsme s tím bojovali až do konce, do toho ještě udělali chybu v šesti a druhé utkání po sobě jsme tady remizovali.

Bylo tedy náročné po celou dobu dotahovat krok se soupeřem a gólově se mu dorovnávat?
To bych ani neřekl. Problémem bylo, že nám tam nespadl gól, zejména tedy po psychické stránce.

Řisuty také častěji hrály v přesilové hře, z nichž jednu také dokázaly využít. Bylo i to klíčovým parametrem utkání?
Určitě to bylo jednou z hlavních věcí, která ovlivnila zápas. Soupeř měl sedm přesilovek, my v podstatě jednu. Tohle se nám nesmí doma stávat, spíš máme být my tím, kdo tlačí a má přesilovky.

Vám osobně se povedlo vyrovnat v úplném závěru druhé třetiny. Pomohlo vám to do závěrečné fáze zápasu?
Jednoznačně, chybělo asi deset vteřin do konce třetiny, takže jsme se zklidnili a mohli jsme jít do třetí třetiny s tím, co jsme dělali celý zápas.

Do posledního přípravného utkání jste nastoupili po devítidenní zápasové pauze, bylo těžké se opět dostat do herního tempa?
Bylo, mám radši, když hrajeme alespoň dva zápasy v týdnu. Moc tomu nepomohlo ani vedro, které ten den bylo. Led byl kvůli tomu těžký a bolely z něj nohy.

Jak byste zhodnotil celou letní přípravu?
Příprava proběhla víceméně dobře, docela jsme vyhrávali. Já sám sice na venkovní zápasy moc nejezdil, ale tým vypadá dobře. Ještě se to asi dá trochu dohromady a věřím, že letos uděláme play-off.


partneři klubu