21.09.2017

Kabina je tady jako rodina, hlásí hrdě Jakub Jedlička

Barbora Wolfová

P R A H A - Třetí zápas sezóny dokázala domácí Kobra porazit HC Most vysoko 7:4. Dvěma body se na výhře podílel i Jakub Jedlička – mladý nadějný útočník, který byl v loňské sezóně na prvním místě v kanadském bodování s 85 body (základní část 58 + play-off 27). Po zápase nám pro klubový web řekl hodnocení nejen zápasu, ale také jeho působení na Kobře.

Zvítězili jste nad Mostem 7:4. Jak byste utkání zhodnotil?

My jsme si řekli, že na soupeře nastoupíme a to se nám i povedlo. Ovšem jejich první lajna Alinč – Kubinčák – Rod, na nich bylo znát, že už mají něco odehráno a dokázali nás opravdu zatlačit. Párkrát jsme je neuhlídali a ujeli nám tři na jednoho například kvůli špatnému střídání. Naštěstí jsme to nakonec strhli na svoji stranu a dotáhli jsme utkání do vítězného konce a za to jsem moc rád.

Vy jste vstřelil třetí gól, co byste k němu řekl?

Takovou střelu, že i láhev odlítla, mám asi jednu za sezónu. (smích) Pocit mám z toho dobrý. Konečně jsem se trefil i v této sezóně, na což jsem čekal poměrně dlouho. Čury mi puk pěkně vybojoval a já to už jen dobře trefil.

Druhý bod jste získal za asistenci na pátý gól, vaše lajna tedy asi funguje dobře…

To byla opět spolupráce s Čurdou. Hráli jsme spolu už druhý zápas a celkem nám to spolu jde. Šimon Antončík nám chyběl, ale Slánka ho dobře doplnil, takže jsme to zvládli a zápas jsme odehráli dobře.

Máte za sebou tři zápasy, jak to je se sehráním celého mužstva?

Lajny si už začaly sedat, akorát nám oba Matějdové onemocněli, takže nám pár hráčů chybí. I tak si ale myslím, že už to do sebe začíná zapadat a na ledě na tréninku i při zápase už je to vidět. Víme o sobě, nemusíme se hledat a můžeme mnohem lépe zužitkovat to, co umíme a co v nás je. Rozhodně je to lepší než na začátku srpna.

Ze tří utkání máte na kontě sedm bodů, berete to jako úspěch?

Je to hodně pozitivní, protože Sokolov hraje dobře, od Mostu se taky čekaly výhry a Letňany pro nás byly povinné tři body. Takže mít z těchto zápasů sedm bodů je opravdu dobrý výsledek a dobrý start do sezóny.

Musíme zapracovat na střídání a obraně

V čem si myslíte, že máte rezervy, co byste měli zlepšit?

Problém máme ve střídání a v obraně. Měli bychom na tom opravdu zapracovat. Do útoku máme silné hráče a potřebovali bychom více podpořit obránce a pomáhat gólmanům. Jinak si myslím, že už máme našlápnuto směrem k lepšímu.

Dostáváte jakožto útočník pokyny vypomáhat obraně?

Já jsem střední útočník a hrajeme s centrem dozadu, takže bych jim měl pomáhat, ale několikrát se zapomenu v útočném pásmu, kde si rád hraji. Moji spoluhráči to o mně vědí, takže mě vzadu vždycky dobře zastoupí.

Jedlička po druhé třetině

Vloni jste byl první v kanadském bodování, měl jste po sezóně nějaké nabídky z jiných klubů?

Něco se řešilo, ale domluvil jsem se s panem Šebou, že zůstanu tady. Domluvil mi dobré podmínky. Ať už pracovní u mládeže, tak hráčské. I když jsem se ze začátku sezóny nedokázal moc prosadit, tak mě podržel a doufám, že mu to potom dokážu v průběhu sezóny vrátit.


Vy jste na Kobře už třetí sezónu, jak byste působení zde popsal?

Přechod z juniorů do áčka byl náročný. Je to něco jiného silově, rychlostně je to tu o trochu pomalejší. Je to více o chytrosti a při hře se musí víc předvídat. Kabina je tu naprosto super. Je to spíš rodina. Není to, že bychom mezi sebou nějak soupeřili, ale snažíme se si navzájem vypomoci. I já se dostal v poslední době do popředí, tudíž jdou i za mnou a to je skvělé.

Věnujete se pouze hokeji, nebo děláte ve volném čase i něco jiného?

Od října budu studovat prezenčně FTVS – tělovýchovu a sport se zaměřením na hokej. K tomu ještě pracuji v obchodě, což uvidím podle školy, jak často tam budu. Ještě tady na Kobře vedu třetí třídy. S kluky se tu točíme mezi přípravkou až do páté třídy. Vzhledem k tomu, že jsou zde tréninky odpoledne, tak se dá přes den stihnout spousta věcí.


partneři klubu