17.09.2021

V sobotu startuje druhá liga, do Braníku přijede Tábor, podpořte Kobru osobně!

Martina Nová

V sobotu 18. září se konečně rozeběhne na stadionu Kobry opět druhá hokejová liga. Jako první vyzve pražský celek hosty z Tábora, se kterými se naposledy střetl v září uplynulého roku. Jak dopadne pohádka o souboji hada s kohoutem se můžete sami přijít podívat, startujeme v 18 hodin. Podpořte hráče v modrožlutém diváckou kulisou, ať pocítí patřičné domácí prostředí již od úvodu soutěže.

Celek z jihu Čech měl přípravu velmi bohatou. Na programu měl hned devět utkání, přičemž pět jich odehrál na domácím ledě a čtyři venku. Hned na úvod se Tábor utkal se zahraničním soupeřem, proti kohoutům nastoupil rakouský Linz a odvezl si porážku 0:3. Jenže následující duel v Sokolově se Jihočechům vůbec nepovedl a utrpěli prohru 1:7.

Chuť si však spravili na druholigovém Velkém Meziříčí, které deklasovali 11:1. Napínavý souboj se o dva dny později odehrál na ledě Žďáru nad Sázavou. Domácí měli silnou druhou třetinu, kde vstřelili čtyři branky, nicméně Tábor v závěru bojoval o zdramatizování duelu, vyrovnat však nedokázal a padl 5:6.

Mužstvo z Vysočiny, konkrétně VelMez, dostal možnost reparátu koncem srpna na svém ledě. Duel byl velmi vyrovnaný a muselo se jít do prodloužení, v něm se štěstěna přiklonila na stranu hostů. Čest si napravit po vlastním debaklu dostali Jihočeši proti Sokolovu, a přestože šli jako první do vedení, nakonec prohráli 2:3.

Střídání proher a výher pokračovalo až do konce přípravy. Kohouti vrátili Žďáru porážku a vynulovali ho výsledkem 3:0. V Hodoníně se jim však nezadařilo a padli 1:5. Na závěr se utkali s pro Kobru známým soupeřem. Do města Jana Žižky přicestovala Příbram a padla 1:4. Pokud by tedy pokračovala tato periodicita výher a proher, lze věštit z koule, že má Kobra vysoké šance.

Před sezónou Tábor nedoznal přílišných změn v sestavě, a pokud nějaké nastaly, byly to zejména nové posily. Jedinými, kdo tým opustil, byl Tadeáš Pejchal, který přešel do Letňan, a David Novák, jenž bude oblékat písecký dres. Naopak nově se kohouty stanou útočníci Josef Hasman a Aleš Macháček spolu s brankářem Tadeášem Dvořákem.

Asi nejzvučnějším jménem, které posílilo táborskou sestavu, je Lukáš Endál. Rodák z Havlíčkova Brodu v minulosti oblékal dres Slavie, Chomutova a naposledy si zahrál extraligu v roce 2014/15 za Pardubice. Od té doby působil zejména v Chance lize, na jih Čech přichází z Poruby.

Zajímavými posilami jsou ještě dva obránci, jejichž příjmení vám nebudou cizí. První je Petr Zíb, který strávil posledních sedm let ve Francii ve třetí nejvyšší soutěži. Jihočeský rodák je bratrem Lukáše Zíba, jenž s Třincem vyhrál v sezóně 2010/11 extraligu.

Druhým bratrem známějšího hokejisty je Martin Mazanec. Ano, skutečně se jedná o sourozence Marka Mazance. Starší Martin se vrací do českého prostředí po čtyřech letech strávených v zahraničí, kde vyzkoušel francouzskou, slovenskou, anglickou i německou soutěž.


FOTO: hctabor.com

související články


partneři klubu