22.09.2017

Kobra míří do Jablonce, který z celků bude po čtvrtém kole na druhé příčce?

Věra Novotná

P R A H A - Hokejisty Kobry čeká čtvrté utkání aktuálního ročníku, v rámci něhož zamíří do Jablonce. Zápas mezi těmito dvěma celky bude mít velký náboj, neboť půjde o přímý souboj o druhé místo v tabulce. Jablonec má o zápas méně, porážku ale dosud nepoznal. Ani Pražané se nebudou chtít vzdát lacino, rádi by navázali na povedené dva zápasy proti Letňanům a Mostu, kde se zrodila prozatím poslední výhra v poměru 7:4.

Oba soupeři na sebe mají poměrně čerstvé vzpomínky z minulého ročníku. Právě Jablonec byl totiž soupeřem Kobry v semifinále druhé ligy. Kobra ve vzájemné mini-sérii sice zvládla úvodní duel před svými fanoušky poměrem 8:2, ale následně již na tento úspěch navázat nedokázala. Jablonec ovládl všechna tři další utkání a ukončil tak Pražanům sezonu.

Jablonečtí odehráli v nové sezoně dva zápasy. Nejprve celý ročník zahájili na domácím ledě proti dalšímu pražskému celku, Letňanům, který přesvědčivě porazili 6:2. Hattrickem se blýskla opora Jablonce a nejproduktivnější hráč Jablonce v minulé sezoně, Kamil Bříška. Po úvodní výhře se Vlci vydali do Mostu a i odtud si odvezli tři body za vítězství 5:1. V prozatím posledním zápase se dařilo Vojtěchu Havlasovi, jenž si proti Mostu připsal dvě branky a znovu tak ukázal, že bude chtít být jedním z platných členů svého celku.

Kobra pokukuje po třetím korálku, který by navlékla na svou šňůru mapující její vítězná tažení. Bez trestné minuty, avšak s šesti kanadskými body na kontě vede tabulku produktivity v rámci pražského celku Martin Čurda (3+3). V těsném závěru se drží duo Lukáš Tuma a Dominik Novák, kteří mají shodně po pěti bodech. Zadním řadám vévodí Marek Ryzák se 4 body (1+3).

Poslední vzájemný zápas – 29. března

HC Vlci Jablonec vs. HC Kobra Praha 2:1pp (0:0, 1:0, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Babec (Hubáček), 61. Bříška (Pavlů, Moravec) – 54. Hlinka (Verbík R., Jakeš).

Poslední zápas obou soupeřů

HC Kobra Praha vs. HC Most 7:4 (4:2, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Ryzák (Čurda), 12. Tuma (Verbík R.), 12. Jedlička (Čurda), 13. Jindra (Hlinka, Vacek), 30. Čurda (Jedlička), 56. Šteiner (Novák), 60. Šteiner (Novák) – 11. Rod (Hora), 13. Kubinčák (Rod, Alinč), 24. Hora (Šefl, Alinč), 57. Hajšman (Tupý).

Sestava Kobry Praha: Bílek – Semrád, Ryzák, Vokurka, Šteiner, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Jedlička, Slanina, Novák, Hlinka, Čurda, Tuma, Jindra.

HC Most vs. HC Vlci Jablonec 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1.Hora (Šefl) – 4.Havlas (Nevyhoštěný, Pavlů), 17.Havlas (Víšek, Pavlů), 36.Mulač, 39.Moravec (Tondr), 50.Moravec (Břiška).

Sestava Jablonce: Hosnedl (Petruželka) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, M. Tondr, Holub, Pilař, Zeman – Homolka, Bříška, L. Tondr – Višek, Havlas, Nevyhoštěný – Mulač, Brokeš, Babec – Gecko, Pulec, Peřina.

související články


partneři klubu