23.09.2021

Veronika Tomasová: Prvý ligový zápas s Kobrou

Veronika Tomasová

Přinášíme článek od hráčky Kobry Veroniky Tomasové, která si v prvním zápase žen proti Děčínu připsala svůj premiérový start v ligovém hokeji. Slovenská rodačka, nastupující v obraně, popisuje debut ze svého pohledu. Slovenské výrazy jsme v článku ponechali pro větší autentičnost.

Můj prvý ligový zápas, řekla jsem si ráno, když jsem se vzbudila. Nervozita se ve mně hromadila celý den až do chvíle, kterou znají snad všichni. První dotek puku a první střídání.

Příchodem do šatny ta nervozita pomalu odznívala, ale furt tam byla. I když jsme si s holkami pouštěly super muziku a dělaly si srandu. U rozběhání a zahřátí mě „strašily“, že je velká pravděpodobnost, že dám svůj první ale zato vlastní gól. Na tom jsme se zasmály a šly se obléct do výstroje. Trenér nám klasicky řekl, v jakém útoku a s kým hrajeme, a na závěr pár povzbudivých slov. Nervozita u mě ještě stoupla.

Rozbruslení a pozdrav se soupeřkami byl pro mě stále v nervózním modu. Zápas se mohl začít. První střídání a první sekundy na ledu jsem nevěděla co čekat a pak to přišlo, první dotek puku, nahrávka a klasicky hra, kterou jsme trénovaly. Po pár minutách jsme dostaly první gól, což si jako obránce beru za vinu, když jsem nestihla přebruslit a dohnat soupeřku. Pak jsme dostaly další gól, a to nám na psychice trochu ubralo. Když jsme se dostaly do útočného pásma, měla jsem šanci a zkusila jsem po nahrávce vystřelit golfákem na bránu. Gól to nebyl ale ukázaly jsme soupeřkám, že i obrana dokáže útočit a že se jich nebojíme. Pak se ve druhé třetině spoluhráčce povedl první gól a ze všech tak trochu opadlo napětí.

Radost po vstřelené brance z utkání s Děčínem (foto: Adéla Horelicová)

Tak jsme si pomalu začínaly uvědomovat, že to jde a že máme šanci je alespoň dorovnat. Ve druhé třetině jsme už pociťovaly, že nemají už tolik sil jako na začátku, a i v tom byla naše výhoda. Další góly do Děčínské brány nám jenom přidávaly dobrou náladu na střídačce a já už nebyla nervózni, spíš naopak. S obrovskou radostí jsem střídala a podávala tak i lepší výkon. Padlo tolik gólu, že jsme se nestačily divit a taky s dobrou náladou jsme se i ze střídačky povzbuzovaly navzájem. Atmosféra byla úžasná a já si to vychutnávala plnými doušky. Vyhrály jsme 7:5 nad Děčínem. Nad soupeřkami, které spadly z 1. ligy do druhé, před kterými jsme měly respekt. Bojovnost byla proto u nás větší a získaly jsme v prvním zápase sezóny vítězství.

Tolik emocí z prvního zápasu jsem si ráno ani nepředstavovala, a už vůbec, že to budou emoce plné radosti. A to všechno vďaka skvělým spoluhráčkám, trenérům a divákům. Děkuji za možnost byt toho součástí. Vidíme se na dalším utkání, držte palce!


partneři klubu