27.09.2021

Bude dominatní had, nebo orel? Na Kobru poprvé přijede Cheb

Marek Baloun

Teprve podruhé za dvě sezóny se Braničtí potkávají s týmem z Chebu. Stadion byl poslední mančaft, na kterého tým Miloslava Šeby narazil, než se na podzim upět utáhly pandemické šrouby. Tehdy vyhráli Západočeši, takž je co oplácet. Úvodní buly je nařízeno standardně na sobotní 18. hodinu!¨

HC Stadion Cheb, jak z ní celý název týmu ležícího 5,5 kilometru od hranic s Německem, se dostal do druhé ligy už loni. Než se ale s ním Pražané stačili pořádně seznámit, přišel Covid a podruhé v jednom roce se soutěž zastavila. Jediné utkání, které se mezi oběma týmy odehrálo, bylo shodou okolností poslední, které Kobra odehrála. Tehdy Západočeši uhráli na domácím ledu těsnou výhru 2:1, když se za záda Lukáše Sochůrka dostala už v 5. minutě střela Michaela Čejky a na začátku druhé třetiny od Jakuba Hendrycha. Za Kobru dokázal snížit pouze Dominik Šteiner.

V tom aktuálním ročníku má Stadion na svém kontě dvě vítězství a jednu prohru a s těsným skóre 11:12 se řadí na páté místo tabulky. V prvním kole Západočeši nejdříve těsně přehráli písecké Krále 3:2, následně ale nedokázali najít recept na další tým na Západ od Prahy a Klatovy je porazily 3:0. V sobotním třetím kole pak svedli doma divokou přestřelku s Táborem, která nakonec dopadla 8:7 ve prospěch právě hostitelů. Jen považte, Cheb exceloval v první třetině, kterou proti favoritovi vyhrál 5:0! Ještě na startu třetí třetiny to pro Jihočechy vypadalo za stavu 6:2 bídně, pak se ale jako zázrakem zvedli a pět branek nasázeli i oni. Kýžený vyrovnávací gól už ale nepřišel a Cheb tak těsně vyhrál.

Kobra v sobotu také přivítala poprvé na domácím ledu Písek. Úvodní vteřiny utkání patřily hostům, domácí hráči ale brzy převzali kormidlo hry a už v polovině čtvrté minuty slavili první úspěchy. Nedůslednost jihočeské obrany potrestal přesnou přihrávkou na nehlídaného Kamila Bříšku Tomáš Šťastný a kobří kapitán přesně trefil levý horní růžek Křížovy svatyně. Jihočeši ve 12. minutě srovnali, jenomže tím zažehli knot pražského děla a začala salva. O minutu a sedmnáct vteřin později si Pražané vzali vedení zpátky, když si Kamil Bříška s Tomášem Šťastným vyměnili role. Další trefa přišla na konci 17. minuty. Šťastný se po vysvobození z lavice hanby dostal před brankoviště a jeho zakončení sice Kříž vyrazil, na následnou dorážku z dílny Davida Pelanta už byl ale krátký. O dvacet čtyři sekund později Kobra trestala další nedisciplinovanost Písku. Na trestné byl sám kapitán Sýbek, když si Kamil Bříška z kruhu přesnou ranou zadělal na hattrick a vyhnal Richarda Kříže na střídačku. Písek ještě dvakrát snížil, ale v poslední dvacetiminutovce padly už jen dva góly a oba byli Lukáše Tondra. Ten sice obral Kamila Bříšku o hattrick, domácí kapitán mu to ale určitě vzhledem k výhře neměl za zlé.

A částečně spokojený byl i Miloslav Šeba. „Věděli jsme, že Písek je sice mladý mančaft, ale za to velmi dobře trénovaný. Bylo hrozně důležité, že jsme první třetinu zvládli 4:2. Druhá třetina od nás nebyla ideální. Nedostupovali jsme hráče a byli jsme zbytečně vylučovaní. Šest vyloučení, to je hrozně moc. Ve třetí třetině jsme si něco řekli a utkání dotáhli do vítězného konce."

související články


partneři klubu