01.10.2021

Kobru čeká čtvrté setkání s Příbramí. Tentokrát už o body

Marek Baloun

Během srpna se potkali hned třikrát a dvakrát z toho Kobra odešla jako poražená. Počtvrté už se ale hraje o cenné body a jazýčky vah jsou obzvlášť letos velmi vyrovnané. Utkání s nejbližším soupeřem Pražanů, Příbramí, začíná v hornickém městě v sobotu v 17:00.

Odvěký rival Pražanů Příbram má po čtyřech odehraných utkání pozitivní zápasovou bilanci 3:1. V úvodním kole přestřílela Klatovy 6:4, rozhodnout o vítězi ale musela až třetí třetina. První totiž vyhráli Západočeši, když se prosadili už ve 2. a následně ve 12. minuty. Středočeši jim vedení smazali trefami Tlačila v první a Jelínka ve druhé dvacetiminutovce. V minutě 32. přidal Tlačil navrch ještě jednu ránu a domácí tak chvíli vedli. Ona chvíle ale trvala jen sedm minut, když se 94 vteřin před sirénou trefil Kolda. Ve třetí třetině se nejprve nic nedělo, poslední desetiminutovka ale přinesla rozuzlení. V čase 50:25 se prosadil Robin Malý, na začátku 55. minuty pak Jan Tlačil dokonal hattrick. Klatovy na začátku poslední minuty ještě jednu branku smázli trefou Ereta, tři sekundy před závěrečnou sirénou ale ještě do prázdné klece poslal kotouč Jaroslav Chlouba a tím i poslední hřebík do rakve.

Po Klatovech přišly dva zápasy s identickým výsledkem 7:2, ale každý s jiným vítězem. V tom prvním totiž Příbram byla rozstřílena Pískem, zatímco ve druhém úřadovala ona na účet Řisut. Na první branku se sice čekalo do poslední vteřiny 21. minuty, odchovanec Budějovic v barvách Příbrami Jakub Káník ale jako první rozradostnil domácí ochozy. Řisuty pak sice během čtyř a půl minut převzali vedení, na začátku 32. minuty ale srovnal Rohlík a od té doby se už do střelecké tabulky zapisovali jen domácí. Postupně se trefili Malý, Kutlák, znovu Rohlík, Josefus a nakonec i Jelínek a debakl byl na světě. Nejjistější výsledek předvedl Baník v posledním kole na ledě Tábora. Dvě rány Tlačila a jedna Josefuse totiž vyhrála hostím první polovinu zápasu čistě 3:0 a byť Tábor snížil z hokejek Matušíka a Endála, třetí branka už nepřišla a Příbram tak drží dvouzápasovou vítěznou šňůru

To Kobra má stejný řetěz o jeden článek delší. Po stejné popravě Řisut a výhře nad Pískem překonala v úterním svátečním utkání i Cheb. Utkání to ale bylo hlavně emočně hodně divoké a byť sudí několik šarvátek rychle roztrhali, nebezpečí si našlo i je. Hlavní sudí byl dokonce napaden podnapilým fanouškem Chebu, který se po čtvrté brance Pražanů vysápal na plexisklo a uštědřil projíždějícímu arbitrovi pohlavek. Tato kaňka ale nicméně Chebu nijak na ledě nepomohla.

I v tomto utkání ale rozhodovala třetí třetina. Pražané dlouho vedli po trefách Kamila Bříšky a Tomáše Šťastného 2:1, k trefě Martina Trapla z první třetiny se ale 26 vteřin před koncem té druhé přidal ještě Radek Prošek a do poslední dvacetiminutovky se tak šlo za stavu 2:2. Od tohoto momentu už to ale byla jen domácí písnička. Ve 46. minutě vstřelil vítěznou branku Dominik Novák, za pět minut se opět trefil Tomáš Šťastný a vše zakončil na konci 55. minuty Denis Heldák. Opět se tak prosadila hlavně první útočná formace Šťastný–Bříška–Tondr, která aktuálně v tabulce produktivity skupiny Jih okupuje v případě Šťastného (4+5) a Tondra (2+7) dělené 3.-5. místo (mezi nimi je ještě příbramský Josefus), Kamil Bříška pak těsně této skupině kraluje s jedenácti body (5+6) před píseckým kapitánem Janem Sýbkem.

A co na utkání říkal Miloslav Šeba? „Byl to divoký zápas, na což jsme ale byli připravení. Zvládli jsme první třetinu, ale ta druhá z naší strany nestála vůbec za nic, dozadu jsme byli strašně otevření. Ve třetí jsme museli hodně hrábnout, abychom je donutili chybovat a nakonec to potom z brejku prostřelil Novák. To bylo důležité.“

související články


partneři klubu