05.10.2021

Na Šumavu! Branické čeká první sezónní výjezd na půdu Klatov

Vojtěch Martinek

Ani ne čtyři dny po náročné bitvě na ledě Příbrami, která skončila těsnou porážkou 4:6, čeká svěřence Miloslava Šeby další cesta na led soupeře. Ani tentokrát je nečeká nic jednoduchého – tentokrát se proti nim postaví sice mladý a nevyzpytatelný tým Klatov. Duel na západě Čech odstartuje v 18:00.

Pojďme se ještě jednou vrátit k sobotnímu zápasu na půdě Baníku. Hlavním důvodem neúspěchu Pražanů byla první část – skóre po ní bylo 4:2 pro domácí tým, přičemž za hosty snižovali Dominik Šteiner a Daniil Petrov. Brankou Jaroslava Brože zkraje třetí třetiny se pak přiblížili k vyrovnaní, jenže góly Miroslava Rohlíka a Jana Tlačila vytvořily Příbrami pohodlný náskok, který se soupeři již nepodařilo smazat. Minutu před koncem tak Marek Ryzák jen kosmeticky upravil výsledek na konečných 4:6.

Dominik Šteiner proti Příbrami zaznamenal dva body, krom gólu měl i asistenci. Stejně na tom byl i Daniil Petrov. | foto: Anna Boháčová

Kobru nyní čeká druhé venkovní utkání v řadě, přičemž tentokrát pojede od Prahy ještě o něco dále než o víkendu. Los šestého kola jí totiž přisoudil Klatovy – tradičního konkurenta v bojích o vyšší příčky tabulky. Tým, který se spoléhá na velmi úzkou spolupráci s extraligovou Plzní a pyšní se velmi mladým kádrem: věkový průměr kabiny je jen 21,6 let.

Západočeši v dosud posledním odehraném zápase zavítali do Písku a nutno podotknout, že na svou první letošní cestu k řece Otavě nejspíš nevzpomínají v dobrém. Z ledu Králů, které z lavičky poprvé vedl staronový kouč Karel Herr, si totiž odvezli vysokou porážku 4:8 poté, co jim hrubě nevyšla poslední perioda. V jejím průběhu totiž inkasovali hned čtyřikrát, zatímco sami kotouč za Davida Nováka neprotlačili ani jednou.

K výhře jim nepomohl ani hattrick Josefa Roubala, který vede klubové kanadské bodování se sedmi góly a třemi asistencemi. Mezi další prominentní borce Klatov se řadí také Petr Eret (2+6), Jiří Uhlík (0+7) či David Roubal a Jakub Procházka (oba 2+3). Mezi třemi tyčemi se pak nejčastěji najdeme Patrika Polívku.

Na závěr se ještě koukneme na tabulku. Kobra je třetí a Západočeši šestí, mezi oběma celky je ale jen tříbodový rozdíl a potenciální porážka byl pro Pražany mohla znamenat pád na dolní příčky. Uvidíme, jak se jim na Šumavě povede.

V Klatovech v dobách dávno minulých dělal jedničku Lukáš Sochůrek, který už čtyři sezóny hájí branickou klec. | foto: Martin Dědek

související články


partneři klubu