08.10.2021

Třaskavá sobota v Braníku! Do Prahy zavítá Havlíčkův Brod

Vojtěch Martinek

V sobotu večer to na jihu Prahy bude mít šťávu! V rámci sedmého kola totiž na půdu Kobry přicestuje Havlíčkův Brod – zkušený tým, který se netají ambicemi postoupit o soutěž výš. Půjde o bitvu dvou celků z horní poloviny tabulky, které atakují tu nejvyšší příčku. Kdo si na konto připíše další tři body? Úvodní buly je, jako vždy, na programu v 18:00.

Branickým se středeční výlet na led Klatov vyvedl na jedničku. Hosté se mladého a dravého soupeře nezalekli, ba naopak si pro něj přichystali pořádně studenou sprchu – v polovině první třetiny vedli už 3:0, přičemž svůj výborný vstup do duelu přetavili ve vysoké vítězství 9:3. Kapitán Kamil Bříška se díky hattricku a jedné asistenci osamostatnil na čele kanadského bodování skupiny Jih, v utkání byli hodně vidět i forvard Dominik Novák (1+2) a zadáci Marek Ryzák (0+3) a Dominik Šteiner (1+2).

Bruslaři to proti vedoucí Příbrami ani zdaleka tak jednoduché neměli. Sice si po konci souboje na konto připsali dva body, stalo se tak ale až po pořádné bitvě. V desáté minutě skóre otevřel středočeský Jan Tlačil, na jehož zásah ještě před koncem úvodní části odpověděli Tomáš Mlynář a Vojtěch Holenda. Baník se ale nezalekl a po přestávce srovnal brankou Miroslava Rohlíka, přičemž na trefu Jakuba Čejky následně zareagoval Petr Sirotek. O vítězi muselo rozhodnout až prodloužení, které po čtyřiceti sekundách ukončil Michal Kliment.

Havlíčkův Brod tak v horní polovině tabulky vytvořil hodně napínavou situaci. První tým od Kobry dělí jen bod a stejný rozdíl je i mezi ní a třetím celkem z Vysočiny, přičemž všem zmíněným klubům navíc ze čtvrté pozice dýchá na záda Tábor, který má jedno utkání k dobru. Ať už sobotní kolo dopadne jakkoliv, je tedy téměř jisté, že pořadím ve skupině Jih pořádně zamíchá.

Jediné odehrané soutěžní utkání mezi Kobrou a Brodem v minulé sezóně skončilo vítězstvím Branických 6:2 | foto: Anna Boháčová

související články


partneři klubu