29.09.2017

Do Prahy míří Vrchlabí, odčiní Kobra porážku z Jablonce?

Věra Novotná

P R A H A - Poslední zářijovou sobotu nečeká na hokejisty Kobry Praha vůbec jednoduchý úkol. Na pražský led zavítá celek z Vrchlabí, jenž se pyšní skvělým startem sezony. Naposledy si poradil na domácím ledě s Jabloncem. Ve vyrovnané bitvě urval tři body a vítězství 4:3.

Náš příští soupeř se pyšní obrovskou produktivitou. Z pěti doposud odehraných duelů zaznamenali Vrchlabští pouze jedinou porážku. Ve zbývajících zápasech ale naprosto dominovali. Z domácího ledu vyprovodili Dvůr Králové s výsledkem 7:2 a střelecky se jim dařilo i v Sokolově, kde v napínavém duelu zvítězili těsně 7:6. Doposud jedinou porážku zaznamenal Stadion, velmi překvapivě, s nováčkem ligy. Letňany totiž ze stadionu soupeře odjely se třemi body a výhrou 6:3. Hokejisté Vrchlabí ale rychle zapomněli na tento nezdar a přidali dalších šest bodů. Tři z nich byly za výhru v Mostě (7:4), další tři poté za skalp Jablonce (4:3).

Mezi největší vrchlabské předsezonní posily patří bezpochyby Michal Pšurný, jenž má za sebou angažmá v Německu, Francii nebo Polsku. Minulou sezonu vynechal, ale Vrchlabí může být stále platným článkem díky svým extraligovým zkušenostem, což potvrdil také sportovní manažer Vrchlabí Jiří Jakubec. „Určitě nám pomůže. V klubu bude působit i jako trenér," řekl pro server hokej.cz.

Novou tvář hlásí také obranné řady Stadionu. David Pojkar má za sebou angažmá ve Slavii nebo Mladé Boleslavi. Minulou sezonu, stejně jako Pšurný, dle dostupných informací nikde nepůsobil. Předtím vyzkoušel zahraniční angažmá v Rumunsku, Německu či Švýcarsku.

Koho sledovat?

V dresu Vrchlabí by pozornosti neměl uniknout právě Michal Pšurný, který má po pěti kolech na kontě 13 bodů (5+9). O dva body zpět se drží Patrik Urban (11 bodů, 3+8). Obráncům vévodí Tomáš Jirků, který je se svými šesti asistencemi rovněž nejlepším nahrávačem.

V tabulce produktivity pražského celku se od posledního kola nezměnilo vůbec nic. Mezi trojici nejproduktivnějších útočníků stále patří Martin Čurda (3+3), Lukáš Tuma (3+2) a Dominik Novák (1+4). Nejlepším obráncem je Marek Ryzák (1+3), k němuž se ale přiblížilo duo pronásledovatelů v podobě Dominika Šteinera a Luboše Vacka.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC Kobra Praha 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Babec (Mulač), 14. Bříška (Víšek), 18. Babec, 44. Víšek (Havlas), 54. Bříška (Tondr) – 27. Šteiner.

Sestava Kobry: Bílek - Semrád, Ryzák, Vokurka, Šteiner, Verbík, Vacek - Kellner, Jedlička, Slanina, Novák, Hlinka, Čurda, Matějček, Matějek, Tuma, Jindra.

HC Stadion Vrchlabí vs. HC Vlci Jablonec nad Nisou 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Maďar (Filip, Abraham), 23. Šťastný (Filip, Maďar), 36. Urban (Havránek), 50. Matějček (Jirků) – 16. Mulač (Brokeš), 33. Bříška (Tondr L., Pavlů), 54. Žalud (Homolka, Moravec).

Sestava Vrchlabí: Jelínek – Abraham, Hejda, Jirků (A), Matějček, Pojkar, Havránek, Chleborád – Oppelt, Filip (C), Šťastný, Maďar, Šimoníček, Bláha (A), Miškovský, Urban, Pšurný, Krsek, Kerekanič, Mach.

související články


partneři klubu