19.10.2021

Venkovní série pokračuje. Braničtí míří do Řisut

Vít Trubička

Po těžkém boji s Táborem čeká na Kobru druhé venkovní utkání ze čtyřech v řadě, které mají aktuálně na programu. Soupeřem jim budou poslední Řisuty, které tým z Braníku v prvním vzájemném klání přestřílel vysoko 7:2. Podaří se mu zvítězit i na soupeřově ledě?

Do zápasu proti Řisutům vstoupí Kobra po sérii třech kláních, ve kterých získala alespoň jeden bod. Celkově se ale Branickým povedlo do nové sezóny vstoupit poměrně úspěšně. Z dosavadních osmi odehraných zápasů mají pět výher, jednu prohru na nájezdy a jednu prohru. Právě ta prohra v samostatných nájezdech je tím, co Kobru poslalo na druhé místo druholigové skupiny jih, neboť nestačila v nich nestačila na Tábor, který je tím pádem o jeden bod první.

Bodovým lídrem branického celku je bez debat kapitán Kamil Bříška, který vede tabulku bodování, gólů i nahrávek v celé soutěži. Na svém kontě má dosud devět gólových tref a dvanáct asistencí. Kromě něj jsou ještě mezi nejlepší pěticí ligové produktivity patří Tomáš Šťastný s osmi góly i nahrávkami a Lukáš Tondr s třemi góly a dvanácti asistencemi.

Výsledky Řisut jsou jako na houpačce. Na samém startu sezóny třikrát prohrály, s Havlíčkovým Brodem, Kobrou a Příbramí. První výhru zaznamenaly až ve čtvrtém kole, kdy vyzrály venku na Klatovy. Podobně to bylo v říjnu, na prohru s Táborem a Chebem následovala výhra v prodloužení nad Pískem a domácí vítězství nad Havlíčkovým Brodem. Právě tyto dvě vítězství Řisut předcházely aktuálnímu zápasu s Kobrou.

Z hlediska produktivity se Řisuty mohou spolehnout na čtveřici hráčů. Nejproduktivnějším z nich je Petr Havlůj, a to s bilancí dvou gólů a pěti nahrávek. Nejlepším střelcem je ale s pěti góly Petr Janeček, což doplnil jednou asistencí. Na šest kanadských bodů se ještě dostali Roman Formánek, díky dvěma trefám a čtyřem nahrávkám, a Petr Patyk s jedním gólem a pěti asistencemi.

V předchozím vzájemném klání zvítězila Kobra vysoko 7:2. Po bezgólové první třetině se posléze rozjel branický gólostroj na plné obrátky. Skóre otevřel v 23. minutě Denis Heldák, na což rychle reagoval Petr Janeček. Následně se ale Kobra dostala na koně díky dalším šesti trefám, postupně z holí Heldáka, Ryzáka, Bříšky, Svacha, Bříšky a Šťastného. Za Řisuty pouze v samém závěru snížil Petr Janeček.

Podaří se Kobře napravit mírný nezdar z Tábora a navázat na předchozí vítězství nad Řisuty? Utkání bude hostit tradičně slánský zimní stadion, a to od devatenácti hodin. Textový přenos bude zajištěn prostřednictvím Onlajny.com.

související články


partneři klubu