30.10.2021

Kobra vyhrocené utkání s Příbramí ztratila během osmi minut

Marek Baloun


První domácí utkání po třech týdnech přivedlo na Braník Příbram. Pražané měli skvělý vstup do utkání, kdy vedla rychle 3:0 a ještě v polovině utkání to bylo 3:2. Příbram ale přitvrdila, došlo k častým potyčkám a nakonec Středočeši využili dvě přesilovky a odvezli si všechny body.


12. kolo, 30.10.2021 v 18:00

HC Kobra Praha

HC Baník Příbram

4:6

(2:0, 1:4, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. Bříška, 18. Hlinka (Zídek, Petrov), 26. Hlinka (Knesl, Zídek), 47. Bříška (Šťastný) – 28. Rohlík (Zdeněk, Panna), 30. Tlačil (Panna, Hlaváček), 35. Saňa (Rohlík, Josefus), 36. Panna (Zdeněk, Jelínek), 50. Josefus (Kutlák, Káník), 60. Jelínek (Josefus). Rozhodčí: Valda – Kurtin, Beneš. Vyloučení: 10:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 164. Střely na branku: 42:40. Průběh utkání: 3:0, 3:4, 4:4, 4:6.

HC Kobra Praha: Sochůrek – Holý, Pelant, Ryzák, Šteiner, Knesl, Ženíšek, Janda, Procházka – Hlinka, Zídek, Šťastný, Heldák, Petrov, Bříška, Hrubý, Havrda, Petrák, Janča, Mucha

HC Baník Příbram: Šorf (Jiroušek) – Straka, Hlaváček, Jelínek, Malý, Saňa, Kutlák, Zdeněk, Chlouba, Rohlík, Kraus, Tlačil, Kolouch, Seniov, Josefus, Pinkas, Káník, Panna, Furch

Komentář k utkání

Jak už je zvykem, utkání s Příbramí bylo od prvních minut ve velmi vysokém tempu. Hrálo se nahoru dolů a o střely nebyla nouze. V první třetině se ale radovali pouze hráči Kobry. Už tři a čtvrt minuty po úvodním buly se po levém křídle prohnal Kamil Bříška, unikl jedinému obránci a prostřelil Šorfa střelou na bližší tyč. Příbram zaměstnávala Lukáše Sochůrka, Tlačil, Káník a ani Kutlák ale nebyli úspěšní. Naopak Pražané se radovali podruhé. Na začátku 18. minuty našel Václav Zídek Filipa Hlinku, který se trefil do růžku.

Ve druhé třetině domácí ještě navýšili svůj náskok, když se v 26. minutě trefil opět Filip Hlinka z mezikruží. Jenomže pak začali úřadovat i horníci. Nejprve Miroslav Rohlík v pádu využil chyby Lukáše Sochůrka, kterému vypadla střela Panny do brankoviště. O minutu a tři čtvrtě později přišla kontaktní branka dokonce při oslabení Příbrami. Jan Tlačil se dostal k Sochůrkem vyražené střele Panny a stačil objet branku a zasunout puk dřív, než pražský gólman skočil rybičku na druhou stranu. V 35. minutě přišlo srovnání. Opět se vymetl růžek na pravé brance, tentokrát to ale byl příbramský Josef Saňa, kdo se radoval. O padesát sekund později se Příbram dokonce dostala do vedení, kdy se střelou těsně před brankovištěm dočkal střeleckého bodu i Ondřej Panna.

Ve třetí třetině dostal zápas úplně jiné grády a hodně se přiostřilo. Přibylo šarvátek a vyloučení, kdy si nejen hráči vyříkávali věci ještě na trestných lavicích. K vidění ale byly i tři branky. Kobra nejdříve srovnala na 4:4. Kamil Bříška si zapsal druhou branku, když si bekhendovou kličkou rozpohyboval gólmana a pak ho přehodil. Příbram ale proměnila jednu z mnoha početních výhod a šla trefou Petra Josefuse opět do vedení. To stvrdil dvanáct vteřin před koncem Radek Jelínek při hře Kobry bez gólmana.



Ohlasy trenérů

Miloslav Šeba (trenér HC Kobra Praha): "Začátek byl z naší strany dobrý. Dostali jsme se do vedení 3:0, což je o to horší, že uděláme tři chyby a pak přijdou zbytečná vyloučení. My jsme odehráli čtyři venkovní utkání, kdy jsme v základní hrací době neprohráli, přijedeme domů, máme tu vyhrocené utkání, ale vedeme, to nemůže ten mančaft takhle zkolabovat. Pak se to otočilo všechno proti nám. My takové vypětí musíme zvládnout, nedávat sudímu možnost nás vylučovat. V situaci, kdy jsme měli soupeře de facto zpracovaného tak, že jsme si mohli sáhnout na bod, sudí vyloučí dva hráče a je po zápase."

Miroslav Bláha (generální manažer HC Baník Příbram): "První třetina nám vůbec nevyšla. Kdyby nám Kobra dala pět gólů a bylo by to 5:0, tak je po zápase. Nějakým způsobem jsme se udrželi ve hře, podržel nás gólman, který chytil čtyři tutové šance, a my jsme to pak otočili. Za nás to bylo krásné utkání, ale ta první třetina mohla rozhodnout.



partneři klubu