03.10.2017

Kobru přivítá Trutnov v souboji dvou týmů ze středu tabulky

Šimon Sýkora

P R A H A - V sedmém kole čeká Kobru venkovní zápas. Hostit jí bude Trutnov, který je pouze o příčku a jeden bod níž v tabulce druhé ligy – Kobra je pátá, Trutnov šestý. Výhra ani jeden z týmů nemůže posunout na čtvrtou pozici, o přiblížení se špičce však budou bojovat oba.

Kobra nezahájila sezónu moc úspěšně, po pěti odehraných zápasech má zatím jen dvě výhry, dvě prohry a jednu prohru v prodloužení. Páté místo si drží i v tabulce utkání na hřištích soupeřů po výhře v Letňanech a porážce v Jablonci. Pořadí týmů se však může ještě hodně promíchat, na zkreslení tabulky má vliv i lichý počet týmů. Díky tomuto faktoru každé kolo jeden tým vynechává, braničtí mají již tuto pauzu za sebou.

Statistiky pražského celku momentálně vedou navrátilci Dominik Novák (2+5) s Martinem Čurdou (3+3). Nejvíce branek má však na svém kontě obránce Dominik Šteiner, který se do černého trefil již čtyřikrát (4+0). V brance se pravidelně střídají Václav Mouček s Pavlem Bílkem. Každý odchytal dva celé zápasy, utkání v Jablonci zahájil Mouček a po 20 minutách byl střídán svým kolegou. Mají tak i podobný počet odchytaného času, Bílek strávil mezi tyčemi pouze o 22 minut déle. Uvidíme, komu dají trenéři důvěru v tomto utkání.

Jak již bylo zmíněno, Trutnov je aktuálně na šestém místě. Nestačil na Dvůr Králové, Sokolov a Jablonec, naopak vyhrál v Letňanech a nad Mostem. Navíc má před sebou ještě dohrávku prvního kola s Bílinou, ale zároveň ještě nemá za sebou kolo s pauzou. Tabulka domácích utkání ukazuje, že aktuálně jsou Draci na osmé příčce díky jedné výhře a jedné porážce. Pokud se jim ale podaří uspět, posunou se v tabulce jak této, tak celkové.

Na soupisce Draků vyčnívají dvě velká jména. Obránce Aleš Píša, který zahajuje v Trutnově svou třetí sezónu. Majitel dvou titulů s Pardubicemi však zatím letos nenastoupil. V létě se klubu podařilo přivést také velezkušeného útočníka Jana Koláře ze Zell am See, který s Pardubicemi vyhrál ligu dokonce třikrát. Kolář také vede s pěti asistencemi bodování svého klubu, za ním se drží trutnovská stálice Petr Chytráček (1+3). Souboj bude zajímavý i pro Erika Polívku. Obránce, který přišel do klubu v létě z Moravských Budějovic, odehrál v přípravě jeden zápas právě za Kobru.

Vzájemná utkání jsou na výhry vyrovnaná. Tito soupeři se spolu potkávají pravidelně od sezóny 2014/15. Loni vyhrál každý tým své domácí zápasy. Kobra 3:2 na nájezdy a 6:2, Trutnov 5:4 v prodloužení a 6:5. I v tomto zápase tak můžeme očekávat vyrovnanou bitvu. Uvidíme, který tým bude šťastnější a získá důležité body.

Poslední zápasy obou soupeřů

HC Kobra Praha vs. HC Stadion Vrchlabí 2:4 (1:2, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Novák (Semrád), 58. Kellner (Slanina, Jedlička) – 8. Pšurný (Urban, Tržický), 17. Šťastný (Filip, Maďar), 53. Maďar (Filip), 58. Tržický (Urban).

Sestava Kobry: Mouček – Semrád, Ryzák, Vokurka, Šteiner, Verbík J., Verbík R., Vacek – Kellner, Jedlička, Slanina (A), Novák, Hlinka, Čurda, Matějček Martin, Antončík (C), Tuma, Jindra.

HC Vlci Jablonec nad Nisou vs. HC BAK Trutnov 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Víšek (Čechura, Nevyhoštěný), 18. Brokeš (M. Tondr), 30. Pilař (Brokeš), 42. M. Tondr (Brokeš, Frk), 53. Nevyhoštěný (Pavlů).

Sestava Trutnova: Ašenbrenner - Poul, Vácha, Polívka, Fedulov, Malík, Suk - Kolář, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Ukhin, Zahradník, Smékal - Janoušek, Hlaváček.

související články


partneři klubu