02.11.2021

Souboj o třetí místo! Kobru čekají pět utkání neporažené Klatovy

Marek Baloun

Kobru po nevydařeném souboji o druhé, respektive první místo čeká obrana místa třetího. Plzeňské béčko SHC Klatovy jsou ale těžkým soupeřem a aktuálně mají dlouhou pozitivní sérii. Zápas v Braníku začíná standardně v 18 hodin a tým bude potřebovat každou vaši podporu!

Západočeské Klatovy jsou v tabulce čtvrté, hned za Kobrou, s vyrovnaným skóre 47:47. Posledních pět utkání byly pro farmu Indiánů velmi dobré. Po výhře v prodloužení na úkor Příbrami vynulovali Západočeši Cheb výsledkem 3:0, poradili si i s Havlíčkovo brodem 4:3, Řisuty 5:4 a v posledním kole rozstříleli Písek 9:5. V divoké přestřelce se za Klatovy prosadilo hned osm různých hráčů! Pouze Jiří Uhlík se prosadil dvakrát, když vstřelil první a poslední gól SHC.

Kobra se v sobotu vrátila po třech týdnech venku na domácí kolbiště. Do Braníku přijela Příbram a od prvních minut se hrálo velmi rychle a nahoru dolů se spoustou šancí. Pražané ovládli první polovinu zápasu, kdy se rychle dostali do vedení 3:0, ve druhé třetině ale Středočeši začali z náskoku ukusovat, až ho během osmi minut celý vymazali a dostali se do vedení. To sice i Kobra dokázala dorovnat, jenomže ve třetí třetině se přidalo na agresivitě a nechyběly šarvátky a častá vyloučení. Na to nakonec Pražané doplatili, když přišel pátý gól v oslabení a nakonec výhru horníci stvrdili trefou do opuštěné klece při hře Kobry bez brankáře.

To velmi rozladilo i hlavního muže, Miloslava Šebu. "Začátek byl z naší strany dobrý. Dostali jsme se do vedení 3:0, což je o to horší, že uděláme tři chyby a pak přijdou zbytečná vyloučení. My jsme odehráli čtyři venkovní utkání, kdy jsme v základní hrací době neprohráli, přijedeme domů, máme tu vyhrocené utkání, ale vedeme, to nemůže ten mančaft takhle zkolabovat. Pak se to otočilo všechno proti nám. My takové vypětí musíme zvládnout, nedávat sudímu možnost nás vylučovat. V situaci, kdy jsme měli soupeře de facto zpracovaného tak, že jsme si mohli sáhnout na bod, sudí vyloučí dva hráče a je po zápase." Jeho slova potvrdil i kapitán Kamil Bříška. "Srazila nás vyloučení. Když dvakrát hrajeme pět na tři, to se nedá vyhrát. Musíme se vrátit k naší hře. Máme spousty šancí a je třeba z nich dávat góly."

Platná epidemiologická opatření

V souladu s novými epidemiologickými pravidly, které vstoupily v platnost 1. listopadu HC Kobra Praha vyzývá všechny návštěvníky našeho zimního stadionu, aby dodržovali vládní nařízení a v prostorách zimního stadionu se pohybovali pouze se správně nasazenými respirátory, používali desinfekce a pokud je to možné, dodržovali minimálně 1,5 m rozestupy.

související články


partneři klubu