05.11.2021

Kobra chce přerušit třízápasovou šňůru porážek. V cestě stojí Havlíčkův Brod

Aleš Skok

Hokejistům Kobry se v posledních zápasech vůbec nedaří. Za poslední tři duely uhráli pouze jeden bod. Nepříjemnou šňůru porážek bude chtít utnout na ledě Havlíčkova Brodu, který je aktuálně pátý.

Jak již bylo psáno, Braničtí neprožívají úplně povedené období. V posledním zápase na vlastním ledě prohráli s Klatovy 2:4, předtím nestačili na Příbram a poslední bodový zápis přišel v souboji s Chebem. V tabulce tak pražskému celku patří momentálně třetí místo s 23 body. Na druhou Příbram ztrácí tři body a na vedoucí Tábor bodů sedm. Jenže ve 14. kole je čeká hodně těžká zkouška. Stát proti nim bude rozjetý Havlíčkův Brod.

Ten je v tabulce sice o tři body za Kobrou, ale momentálně má skvělou formu, diametrálně odlišnou od celku z Braníku. V posledních třech duelech neztratil tým z Vysočiny ani bod. Nejprve si doma poradil s Pískem v poměru 5:4, následně doma vyřídil Cheb 7:1 a v posledním duelu se dostavil úspěch na ledě Příbrami.

Pražané budou opět spoléhat především na Kamila Bříšku, který za 13 zápasů nasbíral neskutečných 32 (16+16) a vede kanadské bodování druhé ligy. Mezi obránci se zatím nejvíce daří Dominiku Šteinerovi, jenž má na svém kontě bodů 11 (5+6). V brance by měl opět čarovat Lukáš Sochůrek. Pomoci by mohly opět přesilové hry, které mají Braničtí druhé nejlepší z celé skupiny s využitím 24 %. Havlíčkův Brod má třetí nejhorší s úspěšností pouhých 14,58 %.

Kobra si bude muset dát pozor na Luboše Voříška, který v posledních dvou zápasech zaznamenal 7 bodů (2+5). Lídrem bodování v celku bruslařů je Tomáš Mlynář, který má 15 bodů (6+9), nejlepším střelcem je Jan Bulín, který vstřelil osm branek.

Pro oba celky půjde o druhý vzájemný zápas v této sezoně. V tom prvním byla úspěšnější Kobra, která na domácím ledě porazila Bruslaře 5:2. Celkově pak půjde o 19. zápas mezi těmito týmy.

související články


partneři klubu