12.11.2021

Kobra přivítá doma Tábor. Připíše si první vzájemnou výhru?

Vít Trubička

Na Branické čeká další náročné utkání. Potřetí se utká s Táborem, který se momentálně drží na samém čele tabulky. Zatímco Kobra na něj hledí ze třetího místa se sedmibodovým odstupem. V předchozích dvou kláních se radoval jihočeský tým, bude tentokrát Kobra šťastnějším celkem?

Braničtí se doma představí po dlouhých deseti dnech. Během nich ale měli na programu jen jediný zápas, a to přesně před týdnem na ledě Havlíčkova Brodu. Bruslaře dokázali porazit 6:3, nicméně doma se Kobře v posledních zápasech příliš nedařilo.

Naposledy totiž Braničtí doma přivítali své další konkurenty v boji o play-off, Příbram a Klatovy. Ani v jednom z těchto utkání ale na body nedosáhli, Příbram si z Prahy odvezla vítězství 6:4, Klatovy pak 4:2. Kvůli tomu Baník odstoupil na druhé místo s náskokem třech bodů a na stejný počet bodů se ke Kobře přiblížil západočeský tým.

Na čele ligové tabulky bodování má Kobra hned dva muže. Na samé špici je zcela bez debat kapitán Kamil Bříška, který má na svém kontě 36 kanadských bodů za sedmnáct gólů a devatenáct asistencí. Druhým v pořadí pak je Lukáš Tondr s 25 body, rozdělenými mezi třináct gólů a dvanáct nahrávek.

Stejnou bilanci jako Tondr má ale dvojice zkušených hráčů soupeře Kobry v tomto utkání, tedy Lukáš Endál a Jakub Matušík. Endál má své góly a asistence rozložené naprosto totožně s útočníkem Kobry, Matušík spíše nahrával, proto má sice jen devět gólů, za to šestnáct asistencí. Oba dva pak uzavírají čtveřici nejproduktivnějších hráčů druholigové skupiny jih.

Kohouti jsou ale celkově ve skvělé formě. Od 29. září, kdy nestačili na Příbram, získali vždy alespoň jeden bod. Obrat o bod se povedlo akorát v předchozím vzájemném klání Kobře, kdy Tábor vyhrál až na nájezdy, a Příbrami, s níž na jejím ledě na nájezdy prohrál. Ve všech ostatních zápasech bral Tábor všechny tři body.

Podaří se Branickým soupeřovu sérii narušit a udržet na domácím ledě plný bodový zisk? Táboru má, vzhledem k předchozím dvěma kláním, zcela jistě co vracet. Úvodní buly padne tradičně v osmnáct hodin. Přímý textový přenos z utkání můžete též sledovat na webu Onlajny.com.

související články


partneři klubu